Actorul italian Giuliano Gemma a murit intr-un accident de masina

Ultima actualizare: 05-10-2013 07:06
Giuliano Gemma

Actorul italian Giuliano Gemma a murit, marti, intr-un accident rutier.

Nascut in septembrie 1938 la Roma, Giuliano Gemma si-a inceput cariera cinematografica la varsta de 18 ani in calitate de cascador. 

Dupa cateva roluri modeste si cateva scene in care a dublat o serie de actori cunoscuţi, Giuliano Gemma a inceput sa primeasca roluri principale in multe filme si a jucat in genuri cinematografice diferite.

Actorul italian a jucat in peste 100 de filme de cinema si televiziune, aparand atat in comedii, cat si in filme de aventuri si istorice.

Giuliano Gemma a filmat alaturi de unii dintre cei mai renumiţi actori de cinema, precum Charlton Heston in filmul "Ben Hur" si Alain Delon in "Ghepardul", de Luchino Visconti, in 1962.

In 1965, acesta a jucat in "Balada pentru Valea Morţii/ Una pistola per Ringo", un film care l-a consacrat ca star de filme din categoria "western spaghetti" si l-a facut celebru pe plan mondial. A jucat apoi in 10 filme din aceasta categorie, fiecare nou lungmetraj bucurandu-se de un imens succes la public.

Giuliano Gemma a lucrat pe parcursul carierei sale cu actori celebrii, precum Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman, Philippe Noiret si Catherine Deneuve.

Pentru rolul din filmul "Desertul tatarilor" (1976), Giuliano Gemma a fost recompensat cu premiul David di Donatello, echivalentul italian al premiul Oscar.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO