A refuzat sa se opereze de hernie in Italia si a murit in Romania dupa anestezie

Ultima actualizare: 05-09-2012 22:38
mort anestezie

Intors din Italia ca sa-si puna soarta in mainile medicilor din Romania, un tanar de 29 de ani a murit inainte chiar sa faca operatia de hernie de disc pentru care se internase la Spitalul Judetean din Vaslui.

Barbatul muncea de ani de zile in strainatate, pe santier, dar de o bucata de vreme durerile de spate il chinuiau. Medicii italieni l-au diagnosticat cu hernie de disc si l-au programat peste doua luni la operatie. Tanarul a decis insa sa se intoarca acasa, sa se opereze in tara, ca sa castige timp. Stia ca interventia nu este dificila si ca in scurt timp se va putea intoarce la serviciu. Isi cumparase pana si materiale de constructii cu care avea de gand sa-si mareasca locuinta, imediat dupa operatie.

Miercurea trecuta, insa toate planurile lui s-au ruinat intr-un mod tragic. Imediat dupa anestezia generala, barbatul a facut stop cardio-respirator pe masa de operatie. Dupa resuscitare, medicii l-au trimis in coma, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. A doua zi, inima i s-a oprit din nou si n-a mai putut fi repornita.

"A fost ca un frate si ne-a distrus pur si simplu. Nu e normal asa ceva. Un om de 2 metri care niciodata nu se lipea boala de el. Cand a zis ca a murit am cazut jos. Suntem paralizati de durere. Stim ca nu il aducem inapoi, dar sa ne spuna si noua ceva. Nu e normal ca de la o anestezie sa moara un om de 2 metri" spune o ruda.

Cei care il stiau pe Ilie, sanatos si in putere, nu cred ca simpla anestezie l-a putut omori.

Trimis de la Vaslui la Iasi, tanarul nu si-a mai revenit din coma si chiar a doua zi inima lui a cedat.

In tot acest timp, la presiunile familiei, conducerea spitalului din Vaslui a anuntat ca va incepe miercuri o ancheta administrativa.

In teorie, specialistii spun ca decesul dupa injectarea unui anestezic ar putea fi cauzat fie de o afectiune cardiaca grava dar necunoscuta, de probleme cu tensiunea sau de o reactie alergica la substanta anestezica. Ramane de vazut ce s-a intamplat exact in acest caz.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO