A început vânătoarea de la Balc. Mașinile miliardarilor invitați, dezinfectate la intrare

Ultima actualizare: 18-01-2019 19:57

Vânătoarea de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac, a început anul acesta mai devreme. Desfăşurată, de obicei, sâmbătă şi duminică, vineri au răsunat deja primele focuri.

Înainte, maşinile care au intrat pe domeniul de vânătoare au fost dezinfectate pentru a împiedica răspândirea pestei porcine.

Primii care au ajuns pe domeniul de la Balc au fost gonacii şi vânătorii. Patru microbuze au intrat pe poartă şi au fost luate în primire de echipa de dezinfectare.

Anul acesta, gonacii au fost aduşi doar din judeţul vecin, Sălaj, cel mai probabil, tot din cauza gripei porcine.

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut la Balc a fost confirmat un focar în apropierea domeniului, pe un alt fond de vânătoare.

Aflat pe lista invitaţilor, prinţul Dimitrie Sturdza şi-a exprimat, admiraţia pentru vânătoarea de la Balc.

Dimitrie Sturdza: ”Cu ploaia, o să fie foarte greu. Sper să trag şi eu un vier. Am venit 2000 de kilometri pentru vânătoarea asta, că este extraordinară şi sunt foarte mulţi care au investit în România, băieţi de-aicea care au investit milioane.”

Nici maşinile VIP-urilor nu au intrat pe domeniu înainte de a fi dezinfectate.

Potrivit conducerii DSP Bihor, specialiştii vor face analize pentru eventuala depistare a virusului de pesta în carnea de vânat de la Balc. Animalele doborâte vor putea fi luate doar dacă rezultatele ies negative.

Sorin Bronț, şef AJVPS Bihor: "Nu este periculos, având în vedere că zona este împrejmuita, exemplarele din interior nu au contact cu cele din exteriorul ţarcului. Posibil din alte cauze să apară, dar nu din cauza contactului direct cu exemplarele din libertate."

Pe domeniu a intrat şi o ambulanţă, pregătită să intervină în caz de urgenţă. Dimineaţa, în jurul orei 9:00, gonacii şi vânătorii au pornit în căruţe trase de tractor către pădure.

Lista invitaţilor la vânătoare nu a fost făcută publică, dar în maşinile care au intrat pe domeniu au putut fi observate nume grele, cu averi de miliarde de euro. Wolfgang Porshe, deţinătorul imperului auto, Klaus Mangold, fost preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, designerul Stefano Ricci sau Sandor Csanyi, preşedintele OTP Bank din Ungaria.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO