A aprins becul si i-a sarit casa in aer. 19 apartamente afectate de o explozie si 2 persoane ranite

Ultima actualizare: 10-10-2012 22:15
Explozie

O acumulare de gaze si o simpla scanteie au facut ravagii, sambata noaptea, intr-un bloc de locuinte din Abrud. Doi soti, proprietarii locuintei, au fost raniti in deflagratie, iar apartamentele invecinate au fost ravasite de suflul exploziei.  

Usile si geamurile au fost smulse pur si simplu si aruncate afara.

Barbatul a fost cel mai grav ranit. Medicii l-au transportat de urgenta la Spitalul din Targu Mures cu arsuri pe 60% din suprafata corpului.

Cand s-a produs explozia oamenii se pregateau de culcare. Proprietarul apartamentului de la etajul unu, unde s-a declansat dezastrul, a simtit miros de gaze si a mers in bucatarie sa afle ce se intampla. Cand a aprins becul, s-a produs nenorocirea. Suflul exploziei i-a facut casa zob si a avariat alte 19 apartamente

Lucrurile proprietarilor au fost aruncate de suflu tocmai in gradina din fata blocului. Tot acolo au ajuns si multe dintre geamurile vecinilor, iar usile au fost desprinse din balamale.

Speriati de moarte, oamenii au iesit in fata blocului gandindu-se la ce-i mai rau.


Sublocotenent Cornel Oprisa, ISU Alba: "Au fost afectate 19 apartamente avarii usoare la usi si la geamuri: 19 usi si vreo 30 de geamuri totodata sunt si trei autoturisme care au fost avariate usor in special luneta sau parbrizul".

Pompierii ancheteaza cauza exploziei, insa cel mai probabil de la o acumulare de gaze a pornit totul.

Dupa ce si-au revenit din soc, oamenii au pus paturi si placaje in locul geamurilor si al usilor smulse. Ei nu si-au parasit peste noapte apartamentele pentru ca, sustin pompierii, structura blocului nu a fost afectata de explozie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO