(P) Folosești bicicleta eliptică? Iată 5 recomandări care să grăbească progresul sportiv!

advertorial

Dacă alegi bicicleta eliptică pentru a începe un program de exerciții cardio la sală ori în confortul propriei locuințe, trebuie să știi că ai putea îmbunătăți eficiența antrenamentelor prin respectarea câtorva recomandări foarte simple.

Practic, cu o tehnică corectă și un program de exerciții adecvat, rezultatele se vor vedea imediat.

Pentru a te ajuta în lupta contra kilogramelor, în rândurile ce urmează vei descoperi, așadar, 5 sfaturi pentru folosirea acestui aparat care îți vor permite să-ți atingi obiectivele sportive în cel mai scurt timp cu putință.

1. Realizează planul de antrenament și respectă-l

Înainte de a începe exercițiile, gândește-te ce ai vrea să realizezi cu antrenamentul din acea zi și cât efort necesită obiectivul vizat. Cel mai bun sfat este să îți monitorizezi nivelul de efort fizic perceput (pe o scară de la 1 la 10, unde 1 este o plimbare relaxată, iar 10 este solicitare maximă) de-a lungul programului de exerciții pentru a te asigura că lucrezi exact cât ai nevoie. Dacă antrenamentul nu te solicită, nici rezultatele nu te vor mulțumi.

Pentru a te bucura de rezultate deosebite, nu va fi suficient să “faci mișcare” timp de 15 minute pe zi. Un program sportiv bine pus la punct și respectat cu strictețe este cea mai bună metodă de a profita de beneficiile unui aparat fitness, indiferent că alegi bicicleta eliptică, banda de alergat sau stepper-ul.

2. Nu-ți ușura munca

Mânerele cu care este prevăzută o bicicletă eliptică permit antrenarea completă a corpului, însă uneori poți fi tentat să te sprijini pe ele și să transferi tot efortul către picioare. Dacă te apleci înainte, transferând o parte din greutate pe mânere, antrenamentul va deveni mai ușor, astfel încât nu-ți vei crea niciun avantaj. Trebuie să stai drept, cu musculatura trunchiului ușor încordată.

Postura incorectă poate determina, în timp, producerea dezechilibrului muscular și a durerilor lombare, iar acest principiu se aplică tuturor aparatelor fitness. Pe deasupra, dacă folosești mânerele ca simple puncte de sprijin, vei reuși să “păcălești” aparatul, acesta înregistrând un consum de calorii mai ridicat decât în realitate.

3. Folosește mânerele pentru un antrenament total

Efortul depus pe bicicleta eliptică poate fi împărțit între partea de jos și partea de sus a corpului. Pentru a exersa eficient, va fi necesar să împingi și să tragi spre tine mânerele în timp ce păstrezi o poziție dreaptă, cu abdomenul încordat și umerii înapoi. În caz contrar, mușchii brațelor, ai spatelui, ai umerilor și ai pieptului nu vor fi solicitați și, implicit, tonifiați.

Poți exersa și fără să folosești mânerele, însă efortul va fi transferat în totalitate către musculatura picioarelor și a trunchiului. Pentru a te antrena eficient în acest fel, stai drept, folosește abdomenul și mișcă brațele înainte și înapoi la un unghi de 90 de grade - ca atunci când alergi.

4. Alege sesiuni de antrenament variate

Atunci când începi un program de efort susținut, efectuarea aceleiași rutine poate aduce beneficii numai pe termen scurt, apoi te vei îndrepta către plafonare. Corpul nostru evoluează constant și este capabil să se adapteze unor noi eforturi în aproximativ 4-6 săptămâni, așadar e foarte important să schimbi exercițiile periodic. Solicitarea variată aduce progres.

Pentru a modifica efortul, majoritatea modelelor de bicicletă eliptică oferă posibilitatea ajustării rezistenței, înclinației și vitezei de pășire.

5. Concentrează-te la antrenament

Când folosești bicicleta eliptică, încearcă să te concentrezi cât mai mult asupra efortului. Dacă poți vorbi la telefon sau cu persoana de lângă tine, înseamnă că solicitarea nu este tocmai adecvată. Încearcă să “storci” cât mai mult din fiecare sesiune de exerciții și concentrează-te asupra ritmului respirației, astfel încât să poți susține un efort cât mai mare și cât mai îndelungat.

Dacă vrei să pui în aplicare chiar de azi aceste 5 sfaturi esențiale, alege o bicicleta eliptica Sport-Mag.ro și bucură-te de un raport excelent calitate-preț și livrare rapidă și gratuită!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța
(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța

Cel de-al nouălea magazin Hornbach din România va fi inaugurat la Constanța mâine, 28 septembrie.

Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun
Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun

Anul 2021 a fost unul greu, cu multe probleme de înfruntat pe mai multe planuri și restricții din cauza pandemiei și tocmai de aceea avem nevoie de speranță, mai mult, avem nevoie să ne amintim ce ne oferă speranță.

(P) Medicina orientată către pacient este posibilă cu ajutorul instrumentelor digitale ASUS
(P) Medicina orientată către pacient este posibilă cu ajutorul instrumentelor digitale ASUS

Modalitatea în care este percepută asistența medicală se schimbă radical.  

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.