(P) 4 metode dovedite pentru un somn mult mai bun


Ultimul update: Miercuri 11 Septembrie 2019 21:21
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2019 21:16
Categorie: a
4 metode dovedite pentru un somn mult mai bun

Te-ai gândit vreodată că starea ta din timpul unei zile se află în strânsă legătură cu somnul de noaptea trecută?

Dacă nici măcar nopțile nu-ți dau liniște și somnul este agitat, următoarea zi s-ar putea să te simți irascibilă, obosită și să nu dai randament la birou. În schimb, cu cât te odihnești mai bine pe timpul nopții și ai parte de un somn profund, de calitate, cu atât devii mai energică, pozitivă și veselă. Și, ca s-o spunem drept, cine n-ar vrea să se simtă mai bine?

Însă, ca să ajungi să ai acel somn mai bun, care să-ți dea o stare de bine imediat cum te-ai trezit, e nevoie să apelezi la câteva metode ce s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului și pe care le poți afla de mai jos.

Spune DA sportului.

Un stil de viață activ ajută mereu la un somn mai bun. Dacă jobul tău te obligă să stai la birou opt ore pe zi, atunci încearcă ca în restul timpului să fii cât mai activă: urcă scările și evită liftul, parchează mai departe, ia-o pe jos, cu metroul sau alege bicicleta. Totodată, o oră de mișcare pe zi e sănătate curată, fie că alergi în parc, mergi la aerobic sau la fitness. Important este să te miști, pentru că astfel ajuți la eliberarea de endorfine și dopamină și reduci nivelul de stres, deloc benefic pentru un somn odihnitor. Dacă nu ești pretențioasă, pune pe tine niște haine de dama ieftine dar de calitate și pornește la o tură.

Asigură-te că ai parte de confort în cameră.

Când spunem confort, nu ne referim doar la o saltea confortabilă și o pernă moale, și ele extrem de importante în acest caz. Confortul implică mai mult decât atât. În primul rând, ai nevoie de o cameră cât mai aerisită și o temperatură de aproximativ 23 de grade. În al doilea rând, pijamalele contribuie și ele la un somn odihnitor.

Alege o pijama din bumbac, care permite pielii să respire și îți asigură confort pe parcursul nopții. Nu este necesar să investești mulți bani în ele, pentru că poți găsi pijamale ieftine si de calitate precum cele de la Maroko. Caută un model în care te regăsești, adaptat anotimpului în care te afli și bucură-te de confortul pe care ți-l oferă pe parcursul nopții. Iar dacă tot sunt accesibile la preț, alege mai multe modele pe placul tău, cu mâneci lungi, scurte sau cu pantaloni lungi sau scurți, pentru a fi pregătită pentru fiecare sezon în parte.

Relaxează-te înainte de somn.

Relaxarea nu înseamnă, de această dată, să te pierzi în ecranul telefonului mobil sau al televizorului, deoarece aceste dispozitive emit o lumină albastră, ce inhibă producția de melatonină. Relaxarea presupune să practici o activitate ce-ți face plăcere și nu te agită, precum să citești o carte, să faci yoga sau să meditezi 10-15 minute. Ultimele două metode te ajută să obții o respirație mai profundă, adică să-ți oxigenezi creierul mai bine. Totodată, poți consuma un ceai cald de mușețel, lavandă sau tei, cu efecte calmante și sedative, care ajută la un somn mai bun.

Încearcă să te culci la aceeași oră zilnic.

Chiar dacă la început pare mai greu să faci asta, în timp, să te culci la aceeași oră te va ajuta la reglarea somnului și ceasul biologic își va spune cuvântul. Somnul va apărea mereu la ora stabilită de tine iar trezirea fără alarmă va deveni o obișnuință. Pentru a pune în practică această metodă, ajută-te la început de toate celelalte de mai sus.

Un somn mai bun nu e atât de greu de obținut și te va ajuta să ai o viață mai sănătoasă, să reduci nivelul stresului și să devii mult mai productivă în sarcinile de zi cu zi. Dacă încerci să faci din toate metodele de mai sus un ritual și să pui preț pe confort, care presupun: condiții ambientale plăcute, saltea de calitate și pijamale confortabile, somnul se va îmbunătăți considerabil.
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Laura Popa - MasterChef 2019

Laura, specialistă în domeniul finanțelor, vrea să demonstreze că este demnă de acest show și i-a îndulcit pe chef Hadad, Chelaru și Tudoran. "Doamne ajută de bărbatul care reușește să mă suporte"


06:51
Sergiu Nap si Oana Chele - MasterChef 2019

O stilistă și un scenograf au venit să facă artă în bucătăria MasterChef


03:00
Ramona Bumbac - MasterChef 2019

Ea este Ramona, are 40 de ani și a venit cu un preparat care i-a făcut pe chefi să se contrazică: "Mie mi se pare că femeia a ieșit din zona de confort..."


07:45
Andrei Popa - MasterChef 2019

Andrei Popa, ”Hipster Jesus”, a pregătit o farfurie care i-a dat pe spate pe cei trei jurați


06:43
. Denisa Chirilă - MasterChef 2019

Denisa Chirilă, cardiologul care le-a dat palpitații juraților Masterchef: ”Seara, frâng inimi”


06:47
Denisa Chirilă, cardiologul care le-a dat palpitații juraților Masterchef: ”Seara, frâng inimi”

00:29
Românii au talent - Fii eroul nostru!

00:30
Românii au talent - Fii eroul nostru!

00:30
Cristi Minculescu și Pacha Man au lansat "Unde inima mea bate", o piesă cu un mesaj special pentru românii plecați în străinătate

03:58
Gospodari Fără Pereche - Fetelor, alegeți-vă jumătatea!

00:30
publicitara
(P) Povestea gardului nostru sau cum am ales un producator
(P) Pompele submersibile pentru apa murdară și cele cu tocător - cum funcționează și aplicabilitate practică
(P) Lecția de stil - cămașa pe care cele mai multe dintre femei o consideră un must have al garderobei
(P) Încălțăminte stilată și formală – ce ar trebui să poarte o femeie la un business lunch
(P) Rompetrol Run and Care, cros caritabil pentru Hope and Homes for Children & Agent Green
(P) Vrei să te bucuri toată viața de un implant dentar? Iată cum să îl întreții!
IKEA Night Club Festival
(P) IKEA Night Club Festival: până pe 22 septembrie, in magazinele din Baneasa și Pallady, primul festival dedicat somnului
(P) Jocuri cazinouri online în cele mai bune cazinouri online românești
(P) RYDE – trotinete și scutere electrice care pot fi înmatriculate și conduse legal
(P) AllProWeb îţi arată cum te pot ajuta advertorialele să obţii mai mulţi clienţi
(P) Descoperă cele mai profitabile tipuri de pariuri sportive pe Betfair Exchange
(P) Ce este Detrical și cui este recomandat să-l administreze?