Noile cifre infioratoare despre crimele nazismului. Ce au descoperit cercetatorii in Europa

Ultima actualizare: 06-03-2013 00:01
lagar

In urma unui studiu realizat de cercetatorii de la Muzeul Memorial Amerian al Holocaustului, noi cifre cutremuratoare despre dimensiunile crimelor naziste au aparut, scrie Sky News.

Conform acestui studiu, numarul taberelor si ghetourilor in care au fost ucisi peste 20 de milioane de oameni a fost de 6 ori mai mare decat se stia in realitate, scrie Sky News. Astfel, dupa 13 ani de studiu, cercetatorii au concluzionat ca nazistii cu construit 42.500 de ghetouri si lagare in perioada celui de-al doilea razboi mondial.

Aceste "centre ale crimei in masa", cum au fost denumite de catre ziaristii de la New York Times cuprindeau tabere de concentrare, inchisori de razboi si centre pentru femeile insarcinate, unde erau obligate sa avorteze.

La inceputul acestui studiu, in anul 2000, cercetatorii se asteptau sa gaseasca aproximativ 7000 de astfel de centre pe teritoriul Europei, insa realitatea s-a dovedit a fi mult mai tragica.

Directorul Institutului Istoric German din Washington, Hartmut Berghoff, a declarat pentru NY Times ca "cifrele sunt mult mai mari decat cineva s-ar fi asteptat vreodata. Stiam de lucrurile ingrozitoare petrecute in lagare si ghetouri, dar cifrele sunt incredibile."

Dintre cele 42.500 de centre, aproximativ 30.000 erau lagare, 1.150 era ghetouri cu evrei, 980 erau tabere de concetrare, 1000 tabere pentru prizonieri de razboi si altele pentru eutanasiere si avort.

Startul constructiilor a fost dat la inceputul anului 1933, iar cel mai mare ghetou a fost in Varsovia, acolo unde peste 500.000 de evrei au fost obligati sa locuiasca.

Holocaustul a insemnat moartea a aproximativ 6 milioane de evrei in Europa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!