Ion Tiriac, atac la Nadal in scandalul "Zgura Albastra": Superstarul n-a avut decenta s-o testeze

Ion Tiriac

Rar in aparitii si scump in comentarii, Ion Tiriac a vorbit pentru ProTV despre cateva dintre cele mai aprinse subiecte ale acestei veri: de la zgura albastra, la contractul dintre TVR si Dolce si pana la poza cu Nicole Scherzinger.

Despre zgura albastra

ATP a anuntat in aceasta saptamana ca va interzice zgura albastra din sezonul viitor dupa ce Rafael Nadal s-a plans de calitatea ei, alaturi de alti jucatori. 

"Nu exista lege in tenis pentru culoare, exista doar traditie. Am fost la un institut de culoare. Mi-au spus ca mingea galbena are cel mai mare contrast cu albastru asa ca am facut terenul albastru, aproape indigo. Morala? Dupa 2 ani, US Open a preluat albastrul, dupa inca un an si Australian Open. Unii din cauza decorarii, fac albastrul terenul si rosu afara. Poate e mai frumos din avion, dar pentru mingea care iese din albastru nu se mai vede bine. S-a lucrat 5 ani pentru un aceasta zgura albastra. Doar Nadal nu a incercat terenul. Acest superstar nu a avut decenta sa faca 10 metri sa-l testeze. Federer a zis "da, aluneca mai mult si pentru mine si pentru adversar". A castigat turneul, sunt totusi 10 milioane premii total" a spus Ion Tiriac.

ATP-ul este cel mai anormal parlament din lume. Sunt patronii care dau banii si sindicatele, jucatorii, care iau banii. Cum dracu' sa se inteleaga astia? ATP-ul ar trebui sa se mai gandeasca si la cei care dau banii.

Citește și
Ion Tiriac - 2
Ion Tiriac, la "Dupa 20 de ani": Evolutia leului in raport cu euro este "un miracol"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Despre contractul dintre Dolce si TVR

Cat de normale sunt astfel de tranzactii?

Drepturile tv se cumpara ca orice alta marfa, iar acesta este un subiect care ma intereseaza, pentru ca fac meseria asta de vreo 30 de ani. Am produs televiziune, am cumparat si vandut drepturi si stiu despre ce este vorba. Ii stiu pe toti cei mari care vand si cumpara.

Haideti sa vorbim concret de cazul TVR...

Poate ca e greu de inteles, dar in realitate este foarte simplu. Eu, TVR, cumpar niste drepturi, iar aceste drepturi sunt prea multe in acelasi timp. Ba se mai si dubleaza, iar eu ar trebui sa am 4-5 canale pentru a le transmite pe toate. Atunci incerc sa refinantez, spunand ca sunt drepturi neuzabile. Asta am facut eu acum 30 de ani, nu este o inventie noua. Acele drepturi le vinzi altui canal daca postul principal este de acord.

Lucru acesta s-a si intamplat, dar a plouat cu acuze...

Cine incepe sa judece sa-si ia un specialist. Sa vada cu cat ai cumparat drepturile, cat merita. Dar cineva care stie sport, stie televiziune. Nu poti sa blamezi pe unul, care a avut si niste calitati de manager si a obtinut un pret bun. TVR are un mare avantaj, este membru al EBU. Aceasta adunare de canale oarecum statale, in afara de TF 1, care s-a privatizat, cumpara drepturi in bloc, pe care mai apoi le da fratiorilor mai mici, ca Romania, Bulgaria, Ungaria si iau cat pot lua, de mila, cum era pe vremuri. Cat vrei sa le dai...

Citeste mai multe despre acest subiect pe ProSport.ro

Despre fotografia alaturi de Nicole Scherzinger

Duminica, inainte sa merg la aeroport, am fost sa-l vad pe Ecclestone. Am stat 20 de minute cu feciorul meu ala mic. N-ai cum sa iesi de-acolo decat cu o barcuta. Era foarte multa presa cu o domnisoara bine facuta. Cand a venit barca, am sarit toti in barca. Domnisoara m-a intrebat "domnule Tiriac, nu ramai la Formula?". I-am spus ca nu, ca am avion. Zice: Aaa, ce pacat. Habar nu am cine e. Mi-ai spus un nume. Habar n-am cine a fost. Daca e o mare personalitate, sa fie sanatoasa! De aratat, arata bine pe dinafara.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
ATP ii interzice lui Tiriac sa mai foloseasca zgura albastra. Rafael Nadal s-a plans de calitatea ei
ATP ii interzice lui Tiriac sa mai foloseasca zgura albastra. Rafael Nadal s-a plans de calitatea ei

ATP a anuntat, sambata, pe site-ul oficial al circuitului, ca la competitiile ATP World Tour din 2013 nu va fi permisa zgura albastra, o idee promovata de fostul tenisman Ion Tiriac si pusa in aplicare in acest an la turneul de la Madrid.

Ion Tiriac, la
Ion Tiriac, la "Dupa 20 de ani": Evolutia leului in raport cu euro este "un miracol"

Evolutia monedei nationale in raport cu euro este "un miracol", a declarat omul de afaceri Ion Tiriac, adaugand ca nu intelege motivele pentru care Romania are "un leu atat de puternic".

Tiriac, la
Tiriac, la "Dupa 20 de ani":“Guvernul Boc nu a gasit cheia sa ne incurajeze sa facem mai mult” VIDEO

Intrebat cum ar fi fost privit daca s-ar fi dus in Piata Universitatii pentru a protesta impotriva Guvernului, Ion Tiriac a declarat la "Dupa 20 de ani" ca nu ar fi ales aceasta varianta.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.