Situatia in care au ajuns mamele din China, dupa restrictia de comercializare a laptelui
In urma scandalului din 2008, in care s-a descoperit ca laptele praf de pe piata era vinovat pentru imbolnavirea a peste 300.000 de copii, statul a impus o limita de folosire a acestuia, mamicile din China fiind nevoite sa apeleze la o noua metoda.
Potrivit CNN, femeile au dezvoltat o intreaga afacere, laptele matern fiind vandut pe diferite site-uri din tara.
Dupa scandalul in care China trebuit sa opreasca productia de lapte praf, multe dintre proaspetele mamici nu reuseau sa produca destul lapte praf incercand sa aduca pudra din Hong Kong.
Din pacate, la inceputul anului, Hong Kong a impus o limita a laptelui praf care poate fi transportata in afara regiunii, dupa inflatia preturilor pe piata neagra. Restrictia a incurajat mamele sa apeleze la alte mtode pentru a-si hrani copiii.
Sambata, compania Fonterra din Noua Zeelanda a anuntat ca au gasit in laptele praf pe care il produc, o bacterie straina care poate cauza botulism.
O femeie din Franta se ofera sa alapteze bebelusii cuplurilor gay pentru 100 de euro pe zi
Toti acesti factori au dus la o crestere a anunturilor de vanzare al laptelui matern , un numar mare de site-uri fiind accesibile atat vanzatorilor cat si cumparatorilor. Vanzarea acestuia devine un subiect extrem de discutat in China.
In timp ce Ministerul Sanatatii a declarat ca vanzarea laptelui nu poate deveni un lucru comun, nu exista legi care sa interzica acest lucru.
Doctorul Wangyan Liu din Beijing sustine ca daca laptele nu este tinut in conditii optime, acesta poate face mai mult rau decat bine.