VIDEO. Cum decide o familie sa reduca din cheltuieli: isi CONCEDIAZA unul dintre copii

Dată publicare: 03-10-2011 11:07
Dată actualizare: 26-10-2012 03:32
Sursa: Funny or Die


Copil

Imaginile care ar putea soca pe oricine sunt urmatoarele: o familie formata din 2 adulti si 3 copii constata ca nu mai poate suporta financiar cheltuielile de zi cu zi, din cauza crizei. Astfel, pentru a salva 2 dintre copii, parintii renunta la unul.

Din fericire, aceasta scena nu este decat una imaginara, conceputa si regizata de un artist american: Chris Rubeo.

El a realizat o sceneta tragi-comica in care doi parinti sunt pusi in situatia de a reduce cheltuielile casei pe care o administreaza - facand astfel o paralela cu deciziile dure pe care trebuie sa le unele guverne, atunci cand aplica un plan de austeritate.

Astfel, cei doi adulti isi cheama cei trei copii (care nu par sa aiba mai mult de sapte ani ) la o intrunire de familie, pentru a le comunica o decizie foarte importanta. Dupa ce le arata micutilor un carton care prezinta un grafic al cheltuielilor case, raportat la venituri, parintii ii anunta ca sunt nevoiti sa il "concedieze" pe unul dintre ei.

Dar, pentru ca parintii ii iubesc in mod egal pe toti cei 3 copii, va fi aplicat un principiu "neutru": "Ultimul venit este primul plecat". Din nou, autorul acestei scenete face aluzie la concedierile care au fost provocate in ultima perioada din cauza crizei si la faptul ca unele decizii sunt aplicate pe baza acestui "principiu".

Astfel, cel mai mic membru al familiei este "concediat", dar nu inainte de a-si strange lucrurile personale intr-o cutie, la fel cum se intampla intr-o firma.

La finalul acestei scenete, dupa ce este dat afara si se indeparteaza de casa ... tatal isi cheama copilul inapoi: uitase sa predea cheile locuintei.

 

 

Sursa: Funny or Die


VIDEO PROTVPLUS.RO