IMAGINI SOCANTE. Un cal batut si abandonat in strada langa Bucuresti este tinut in viata de perfuzii

×
Codul embed a fost copiat

Caii din Romania sunt adesea tratati, mai rau decat niste caini de pripas.

RAMANETI PE WWW.STIRILEPROTV.RO PENTRU VIDEO

Un biet animal de povara agonizeaza si acum pe marginea unui lac din orasul Pantelimon de langa capitala sub privirile neputincioase ale unor oameni induiosati de soarta lui amara.

Unul dintre ei a vazut cum un barbat a abandonat calul pe camp, probabil pentru ca era prea slabit ca sa mai aiba putere sa traga la caruta. Stapanul a disparut apoi, lasand animalul in suferinta. Va avertizam ca aceste imagini pot afecta emotional telespectatorii.

Citește și
mici
Detalii noi in ancheta micilor din carne de cal. Cine ar fi trebuit sa il controleze pe producator
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat
cal abandonat 2
Toata seara, pana tarziu in noapte, oamenii impresionati de suferinta acestui animal au incercat sa-l salveze. Au dorit sa-l transporte la un adapost, insa nu s-a putut pentru ca nu au reusit sa-l ridice.

Un localnic a gasit calul pe camp, la marginea orasului Pantelimon. Barbatul, care muncea la constructia unei case, povesteste ca a vazut trei indivizi cu o caruta. La un moment dat, unul din ei a coborat nervos, a batut calul cu cruzime, apoi l-a lasat acolo, in agonie.

"Calul n-a vrut sa mai mearga, l-au dat la o parte de la caruta si am vazut ca i-a dat o lovitura in cap... Calul a ramas nemiscat multa vreme, cand am vazut ca nu se misca, am venit la fata locului si am alertat cativa vecini.", a declarat un martor.

Calul era atat de slabit incat nu mai avea putere sa se ridice. Impresionati de soarta acestei fiinte fara aparare, oamenii au chemat un medic veterinar.

"Proprietarii sau cine l-a avut in grija s-au comportat urat cu el... Nu e hranit, alimentatie proasta...", a spus Eugen Vasile, medic veterinar.

"Oameni fara suflet, nu poti sa faci asa ceva unui animal... Sa-l duci pe camp si sa-l lasi... Nu-mi vine sa cred...", mai spune un martor.

Un alt medic veterinar, de la o fundatie din Bucuresti, a incercat pana dimineata sa ajute calul, si i-a facut perfuzii cu vitamine si medicamente care sa-l intremeze.

Daca va fi identificat si gasit vinovat, proprietarul calului risca o amenda penala, de cateva mii de lei, sau o pedeapsa de pana la 3 ani de inchisoare.

E vizibil ca a fost un cal de care stapanul fara suflet nu a avut deloc grija. M-am uitat la el si am observat ca in trecut si-a pierdut si un ochi. Saracul trage sa-si dea sufletul inca de ieri de la ora 16.

Toata seara medicii veterinari i-au injectat vitamine si tot feluld e medicamente sa-l puna pe picioare. Au venit azi si cu niste chingi in speranta ca poate il vor ridica si transporta la un adapost.

Calul a stat aici toata noaptea cu perfuzii, la un moment dat unul din medicii veterinari a vrut sa-l eutanasieze pentru ca nu mai dadea semne de viata, dar apoi ca o minune, a ridicat capul ca si cum ar fi vrut sa le transmita ca inca vrea sa mai lupte pentru viata lui.

Oamenii l-au pazit toata noaptea. Se temeau ca proprietarii se vor intoarce sa-l transeze chiar aici pe camp si sa-i vanda apoi carnea in piata. Daca va fi identificat, stapanul lui risca o amenda si poate chiar inchisoarea.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
ANSVSA: Frauda comerciala in cazul pastei de mici cu carne de cal, firma va fi amendata
ANSVSA: Frauda comerciala in cazul pastei de mici cu carne de cal, firma va fi amendata

Vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a anuntat joi ca in cazul suspiciunii substituirii carnii de vita cu cea de cal in carnea tocata pentru mici a fost vorba de frauda comerciala.

Detalii noi in ancheta micilor din carne de cal. Cine ar fi trebuit sa il controleze pe producator
Detalii noi in ancheta micilor din carne de cal. Cine ar fi trebuit sa il controleze pe producator

Ancheta in cazul micilor din carne din cal scoate la suprafata detalii interesante. Patronul fabricii care i-a livrat este sotul sefei Biroului de Control pentru Siguranta Alimentelor Prahova.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.