Una dintre actrițele care l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiune sexuală a murit


Ultimul update: Joi 31 Ianuarie 2019 18:33
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2019 10:03
Categorie: Stiri Mondene
bill cosby

Actrița Louisa Moritz, cunoscută pentru rolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, care l-a acuzat pe Bill Cosby de agresiune sexuală, a murit la vârsta de 72 de ani.

„I-a cedat inima. A murit din cauze naturale. Nu s-a simţit bine anul trecut şi avea tulburări de echilibru", a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei, Edward Lozzi, pentru New York Daily News, conform DPA.

Moritz, care a mai jucat şi în '„Up in Smoke'' (1978) şi a apărut în emisiunea de televiziune din anii '70 '„Love American Style'', a făcut dezvăluiri publice în 2014 spunând că Bill Cosby a agresat-o sexual înaintea unei apariţii în emisiunea „Tonight Show'', prezentată de Johnny Carson. Incidentul s-ar fi petrecut în anul 1971.

Actriţa susţinea că agresiunea a avut loc la studiourile NBC din New York. Louisa Moritz s-a alăturat unui proces de calomnie împotriva lui Cosby, dosar care se află încă pe rolul tribunalului federal din Massachusetts. În dosar sunt şapte reclamanţi.

Purtătorul de cuvânt al actriţei a spus că procedurile judiciare vor fi finanţate în continuare din bunurile rezultate în urma succesiunii.

„Era entuziasmată când a aflat de condamnare precum şi de procesul său de calomnie din Massachusetts'', a mai spus acesta.

Moritz, născută Louisa Castro, s-a specializat în avocatură şi contabilitate în ţara natală, Cuba, după care s-a mutat la New York la sfârşitul anilor '50 pe când Fidel Castro, rudă îndepărtată a actriţei, prelua puterea.

„A fugit din Cuba. Când a ajuns, nu ştia niciun cuvânt în engleză. A devenit mândră că este americană şi a avut o carieră de 50 de ani în industria de divertisment".

Joseph Cammarata, avocatul care o reprezintă pe actriţă în procesul de defăimare, a spus că aceasta va rămâne parte în proces şi după deces.

„Aşteptăm o soluţie în acest caz care să stabilească că actriţa spunea adevărul, iar reputaţia sa să rămână nepătată", a spus avocatul.

Actriţa şi-a schimbat numele din Castro în Moritz după ce a văzut hotelul St Moritz din Manhattan, potrivit lui Cammarata.

„Louisa Moritz a fost o femeie curajoasă, care a înfruntat o figură emblematică a Hollywoodului, Bill Cosby, în efortul de a-şi recăpăta renumele şi reputaţia, după ce acesta a numit-o public mincinoasă când actriţa l-a acuzat public de abuz sexual şi agresiune'', a mai spus avocatul într-o declaraţie pentru Daily News.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO