Huffington Post scrie despre rapitul miresei in "cel mai petrecaret oras din Balcani, Bucuresti"

Dată publicare: 03-09-2012 22:26
Dată actualizare: 07-10-2012 01:22


mireasa

O limuzina alba asteapta in fata restauranului, o mireasa cu o rochie cu trena si voal este luata de care rapitorii ei. Astfel isi incep jurnalistii de la Huffington Post materialul despre cunoscutul obicei de la romani, furatul miresei.

Este unul dintre cele mai frumoase si pline de culoare obiceiuri din Romania. Traditia cu furatul miresei chiar de sub nasul mirelui si al invitatilor, in mijlocul petrecerii, a devenit tot mai des intalnira in Bucuresti, de departe cel “mai petrecaret oras din Balcani”, scrie Huffington Post.

In fiecare sambata seara, miresele din Bucuresti sunt luate sub forma de “rapire” de catre prietenii de la nunta si duse in cele mai cunoscute zone ale Capitalei.

Rascumpararea consta in cateva sticle de bautura sau ceva mai romantic, cum ar fi o declaratie publica de iubire din partea mirelui.

Astfel de “rapiri ale mireselor” sunt de multa vreme parte din ceremoniile de casatorie din fosta Uniune Sovietica, noteaza Huffington Post.

"In Romania, obiceiul a aparut acum cativa ani, cand un fotbalist cunoscut a inchiriat Arcul de Triumf, un monument cu insemnatate istorica pentru romani, si si-a cerut acolo iubita de sotie. Imaginea a ramas intiparita in mintea romanilor, si de atunci numeroase mirese sunt duse acolo", mai scrie publicatia.

George Neascu, un muzician de etnie roma care canta pentru cativa bani la Arcul de Triumf, a declarat pentru Huffington: “Tot felul de petrecareti vin aici. Si cei care au foarte multi bani, dar si cei mai saraci”.

Sursa: Haaretz.com


VIDEO PROTVPLUS.RO