GastroPan, cel mai mare targ de prajituri din Romania.Cine e marele castigator la "inghetata anului"
Peste 150 de brutari, cofetari si bucatari din intreaga tara s-au intrecut in talent si imaginatie la cel mai mare targ de panificatie si cofetarie din Romania.
Au realizat adevarate opere de arta din aluat, ciocolata, vanilie, fructe sau legume si au reusit sa fure privirile tuturor celor prezenti, dar si sa-i faca sa inghita in sec. Si asta pentru ca delicatesele au putut fi gustate abia dupa ce juriul a stabilit care sunt cele mai originale, frumoase si gustoase preparate. Sambata, au fost premiate inghetata anului si cea mai frumoasa sculptura din fructe si legume.
Faceti cunostinta cu Valentin, bucatar si ...sculptor in fructe si legume. Din mainile lui rasar adevarate minuni: flori, berze, lebede, pauni, pesti ... intr-un cuvant orice. Desi concurentii s-au intrecut in talent si imaginatie, Valentin a avut un as in maneca.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Chef Henrik Sebok, jurat: "Cu siguranta, detaliile si finetea cu care a fost facuta sculptura au facut diferenta, chiar daca vorbim de mancare. Poti sa vezi o farfurie cu mancare aranjata gresit. Si poti sa vezi o alta farfurie care-ti bucura vederea si care pune accent pe detalii"
Tot la targ au fost prezentate si cele mai delicioase sortimente de inghetata, cu ingrediente 100% naturale.
Daniel Maior, organizator: "De exemplu, chocolat brazil. E o combinatie de 4 tipuri de cacao si ciocolata veritabila belgiana si contine si boabe de cafea. Avem sortimentul pina colada, care reproduce cocktailul cu acelasi nume. Ceva special pentru noi a fost o inghetata cu coliva."
Absolut irezistibila s-a dovedit a fi insa, cea cu aroma de fistic, care a castigat premiul pentru inghetata anului.
Mircea Socol, castigatorul trofeului pentru Inghetata anului 2013: "Sunt sigur ca juriul a apreciat in primul rand gustul. Ce ati mai folosit? Aroma de fistic naturala si baza de lapte."
In cadrul targului s-au premiat si cele mai bune torturi, paini si produse de patiserie, dar si creatii artistice din cofetarie sau din aluat de panificatie. GastroPan, cel mai mare targ de acest fel din Romania, este deschis si maine, in Capitala.