"Undeva la Palilula", filmul de debut al regizorului Silviu Purcarete. Premiera a fost atipica

Ultima actualizare: 17-09-2012 16:58
"Undeva la Palilula", filmul de debut al regizorul...
"Undeva la Palilula", filmul de debut al regizorul...

A fost petrecere mai ceva ca-n Palilula, miercuri-noapte in Bucuresti si s-a intins pana spre dimineata. Regizorul Silviu Purcarete si-a adus primul sau film numit "Undeva la Palilula".

Mircea Dinescu a venit cu iahnie de fasole, ciolan si franzele de doi metri, s-au prezentat si lautarii, iar o mie de oameni au stat cu ochii in ecran aproape doua ore si jumatate, vrajiti de lumea lui Purcarete. Totul intr-o hala de la marginea Capitalei, asa cum ii sta bine unui regizor, care si in teatru a iesit adesea din spatiile conventionale.

Premiera a fost una cum nu s-a mai vazut, intr-o fosta hala cu broaste atarnate la intrare si cateva "amanunte" din care sa simti clar ca te afli in Romania. Cu ajutorul lui Mircea Dinescu, cosuri cu paini uriase fac atmosfera de ospat gigantic. E un admirator al regizorului.

In mia de oameni care sarbatoresc primul film al lui Purcarete, este si starul international Jaqueline Bisset, cunoscuta din Anna Karenina. Clar e ca "Undeva la Palilula" iese din curentele vremii in cinematografie. Un tanar medic primeste prin anii '60 repartitie intr-un orasel pierdut pe harta tarii. Acolo traieste o populatie fermecatore, dar cam imbecila, izolata pentru eternitate in betie.

Purcarete a spus ca n-a avut nicio emotie la premiera, pentru ca apucase sa se detaseze de film. S-a bucurat insa autentic, uman de tot ce i s-a intamplat.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO