Romanii din Portugalia au Pro TV International in pachetul de baza MEO


Ultimul update: Duminica 06 Mai 2012 09:27
Data publicarii: Miercuri 27 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Mondene
Pro TV International

ProTv International a inregistrat intr-o singura luna doua succese in privinta planurilor de extindere a distributiei.

Dupa semnarea contractului cu cel mai mare distribuitor local de programe tv din Italia, Sky Italia, a venit randul romanilor din Portugalia sa se bucure de un acces mult mai usor la programele cu cea mai mare audienta din România, incepand de la Stirile ProTv, “Happy Hour”, “Regina” si terminand cu emisiunile realizate special pentru ei – “Weekend cu Monica Dascalu”, “De Suflet” cu Dana Rogoz, “Descopera Romania”, “Romani de succes”.

Din 25 mai, ProTv International este disponibil in Portugalia prin serviciul de IPTV MEO al companiei Portugal Telecom (PT), chiar in pachetul de baza si este singura televiziune romaneasca din oferta.

Autoritatile portugheze apreciaza ca dupa aderarea Romaniei la UE, numarul romanilor cu statut legal si nelegal variaza intre 10.300-25.000 de persoane, insa neoficial, potrivit datelor oferite de comunitati numarul lor ajunge la 100.000.

Comunitatea romaneasca din Portugalia s-a format in special in ultimii 10 ani, cresterea cea mai consistenta inregistrandu-se dupa 2000.

Este dispersata pe tot teritoriul Portugaliei, cu o anumita concentrare in zonele Lisabona (centru), Porto (nord), provincia Algarve (sud). O mare concentratie de romani exista in zona Setubal (la 34 de km de Lisabona) – aproximativ 12.500 de romani.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO