"Doamna de Fier", intruchipata de Meryl Streep.Prestatia actoriceasca, aclamata, scenariul, criticat

Dată publicare: 05-01-2012 13:52
Dată actualizare: 16-10-2012 10:44


Dupa o asteptare infrigurata a venit si premiera pentru filmul dedicat lui Margaret Thatcher.

Cu aceasta ocazie, Londra a intins covorul albastru, culoarea traditionala a conservatorilor britanici, pentru Meryl Streep, interpreta legendarei Doamne de Fier.

Fanii starului american au asteptat rabdatori in frig sa o vada pe Meryl sosind la cinematograful din centrul Londrei. Luminoasa si zambitoare ca intodeauna, actrita a semnat autografe si a stat de vorba cu reporterii.

Lung metrajul urmareste traseul Doamnei de Fier, fiica unui bacan care depaseste piedicile create de originea modesta si statutul ei de femeie pentru a cuceri puterea in 1979, pana la umilitoarea cadere politica din 1990 .

Daca performata actritei de 62 de ani este unanim aclamata, cronicile au cu totul alt ton cand e vorba de film in ansamblu.

"Meryl Streep este singurul atuu al acestui tablou adesea imbecil si indoielnic", titreaza nemilos The Guardian.

Ziarul considera filmul un portret crud asupra batranetii, singuratatii si decaderii. Critici apasate vin si din partea politicienilor britanici care au facut parte de-a lungul anilor din echipa Doamnei de Fier.

Povestea e relatata prin flash-backurile lui Maggie, prezentata sub trasaturile unei batrane lovita de dementa senila. In opinia criticilor ratand toate acele detalii care au facut din Margaret Thatcher o figura unica si remarcabila, filmul e preocupat exclusiv de ideea ca acum e senila si isi petrece timpul vorbind cu stafia sotului defunct.

Nici Margaret Thatcher, acum in varsta de 86 de ani, nici apropiatii acesteia n-au dorit sa vada filmul.


VIDEO PROTVPLUS.RO