Actrita Isabelle Huppert: Cinematografia romaneasca este extraordinara!

Ultima actualizare: 06-09-2012 20:12

Faimoasa actrita franceza Isabelle Huppert, laureata a festivalului de la Cannes si pe care ati vazut-o in filmele "Pianista" si "Multumesc pentru ciocolata", a acordat un interviu pentru Pro Tv, lui Maurice Munteanu, fashion editor la revista The ONE.

Isabelle Huppert spune ca este impresionata de dragostea pe care Romania o poarta Frantei.

"A juca inseamna a scadea, nu a aduna. Vidul se umple de gesturi si de cuvinte, este o placere. Nu ma gandesc la nimic. E o absenta de mine insami, in ruptura cu lumea" povesteste frumoasa Isabelle Huppert intr-un interviu pe care i l-a acordat lui Maurice Munteanu, fashion editor revista the ONE.

Isabelle crede ca un actor nu isi apartine. Povesteste ca nu are roluri preferate si ca i se intampla sa nu se identifice cu structura psihologica a personajului. Unul dintre cele mai apreciate si controversate roluri ale sale este cel al Erikai Kohut din "Pianista", ecranizarea dupa romanul cu acelasi nume, distins cu premiul Nobel in 2004.

"Un personaj nu este singur intr-un film. Exprima in acelasi timp si contextul in care evolueaza, iar in "Pianista" se descrie societatea austriaca foarte incorsetata, foarte rigida, deci personajul devine si martorul unei situatii politice sau culturale. Nu apara pur si simplu din neant", spune actrita.

Francezii au propus un vernisaj cu 120 de portrete ale actritei, realizate de 74 dintre cele mai mare nume ale fotografiei internationale. Le puteti vedea pana pe 27 iunie la sala Dalles din Capitala.

"Dincolo de un exercitiu ce ar putea parea cu usurinta narcisist", este un punct de vedere asupra artei portretului, in care apare mai mult fotograful decat persoana fotografiata, spune actrita.

"Imi place foarte mult ce a fotografiat Robert Doisneau. Imi place foarte mult cea facuta de Edouard Boubat cu pisica. Imi place foarte mult. De exemplu, printre fotografiile considerate fotografii de moda imi plac cele facute de Peter Lindberg, dar este foarte dificil sa alegi"

In filmul "8 femei", regizat de Francois Ozon, actrita interpreteaza piesa "Mesaj personal", piesa facuta celebra de Francoise Hardy si un cantec de dragoste prin excelenta. Asa a venit si intrebarea care ne macina pe noi toti: "Cat dureaza dragostea?". "Nimeni nu cunoaste raspunsul. O eternitate sau o zi", a spus Isabelle Huppert.

Artista detine un premiu BAFTA, un CESAR, iar anul trecut a fost recompensata cu un premiu pentru intreaga cariera de Academia de Film Europeana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO