Muzeu-restaurant dedicat slaninei. Poti comanda "Buzele lui Marilyn" si "Urechea lui Van Gogh"

Ultima actualizare: 28-10-2012 05:00
slanina

Amatori de slanina, nu ocoliti vestul Ucrainei! In vechiul oras comercial Liov functioneaza un restaurant dedicat exclusiv acestei minuni culinare traditionale.

Si asta nu e totul: localul cu pricina este totodata si muzeu, unde bucatile de slanina sunt modelate in adevarate opere de arta moderna.

Proprietarii muzeului restaurant dispun fara indoiala de un sanatos simt al umorului. La intrare, troneaza o inima uriasa, pulsand si conectata la monitoare, sculptata fireste in slanina. Poate si pentru a le aminti vizitatorilor ca delicioasa "salo", cum ii spun ucrainenii, nu e tocmai cel mai sanatos aliment.

Cu atat mai mult cu cat ucrainenii sunt fruntasi in nedoritul top european al bolilor cardiovasculare. Localnicii sunt convinsi insa ca problema nu e cantitatea, ci calitatea produsului consumat.

Locatia este muzeu in timpul zilei si restaurant seara unde, fapt cu totul neobisnuit, se expune slanina pe pereti. "Lucrarile" poarte titluri bizare, dar si incitante ca "Buzele lui Marilyn Monroe", "Urechea lui Van Gogh" sau "Mana lui Che Guevara"; toate pot fi admirate si, desigur, comandate in farfurie.

Maestrul bucatar e mandru de comenzile culinare cu valente artistice. El spune ca slanina nu e greu de modelat, trebuie doar sa te misti repede, dupa ce o scoti din congelator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO