Eurovision 2013. Romania intra in a doua semifinala, pe 16 mai, la Malmo

Ultima actualizare: 21-01-2013 06:46
Eurovision

Romania a fost inclusa in a doua semnifinala a concursului Eurovision, care va avea loc pe 16 mai, la Malmo, in Suedia.

Finala competitiei muzicale va avea loc pe 18 mai, informeaza Televiziunea Romana, conform Mediafax.

Joi, la ora 15.00 (ora Romaniei), la Malmo, orasul care va gazdui concursul Eurovision din acest an, a avut loc tragerea la sorti pentru impartirea tarilor participante in cele doua semifinale ale competitiei. Romania a fost ultima tara extrasa din urna, iar piesa care va reprezenta tara noastra la Eurovision intra in ultima parte a semifinalei a doua a concursului.

Anul acesta, la Eurovision participa 33 de tari, dintre care 16 concureaza in prima semifinala, cea din 14 mai, iar 17 tari lupta in cea de-a doua semifinala, din 16 mai.

Impartirea tarilor participante pe semifinale este urmatoarea: semifinala 1 - Danemarca, Croatia, Ucraina, Olanda, Austria, Slovenia, Estonia, Rusia Lituania, Serbia, Irlanda, Belarus, Cipru, Muntenegru, Belgia si Republica Moldova; semifinala 2 - Letonia, Azerbaidjan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda, Bulgaria, Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elvetia, Georgia, Grecia, Armenia si Romania.

La sfarsitul saptamanii trecute, TVR a anuntat debutul inscrierilor pentru finala nationala Eurovision. Astfel, compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru selectia nationala a concursului Eurovision 2013 o pot face pana pe 3 februarie, finala nationala fiind programata pe 9 martie.

Conform Mediafax, Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea Televiziunii Romane la concursul Eurovision 2013 avand drept conditie ca suma maxima alocata sa fie de 200.000 de euro. Totodata, Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a recomandat recuperarea din vanzarea de publicitate si sponsorizari cel putin a taxei de participare la Eurovision 2013, au mai spus reprezentantii TVR.

Concursul Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

European Broadcasting Union este o asociatie cu sediul central la Geneva, cunoscuta in special pentru organizarea competitiei Eurovision. EBU reuneste in prezent 74 de televiziuni din 56 de tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din EBU face parte si Televiziunea Romana.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi -Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia si Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienta record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numarul celor care au urmarit atat finala, cat si semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!