Actriţa Lori Loughlin, condamnată la două luni de închisoare în SUA. Ce a făcut

×
Codul embed a fost copiat

Lori Loughlin a fost condamnată la două luni de închisoare şi o amendă de 150.000 de dolari.

Actrița a pledat vinovată într-un scandal de dare de mită de către mai mulţi părinţi înstăriţi pentru admiterea copiilor lor la universităţi prestigioase din SUA.

Soţul actriţei, stilistul Mossimo Giannulli, a fost condamnat vineri la cinci luni de închisoare în acelaşi dosar.

Judecător federal din Boston Nathaniel Gorton a urmat recomandările procurorului federal din Massachusetts în aplicarea acestei sentinţe, după o audiere de aproximativ treizeci de minute, organizată prin videoconferinţă din cauza pandemiei de COVID-19.

Actriţa în vârstă de 56 de ani, care a devenit faimoasă pentru rolul din serialul "Full House", va trebui să se supună timp de la doi ani după ieşirea din detenţie unui regim de supraveghere şi să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Citește și
Felicity Huffman
O actriță implicată în scandalul mitei pentru facultăți riscă 40 ani de închisoare

"Îmi pare sincer şi profund rău. Cred în Dumnezeu şi în răscumpărare şi voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a îndrepta lucrurile", a declarat Lori Loughlin, citind în lacrimi o declaraţie pregătită pentru audiere.

Actriţa şi soţul ei au pledat vinovaţi în luna mai pentru acuzaţia de transfer bancar fraudulos. În schimbul recunoaşterii vinovăţiei, procurorul federal din Massachusetts a renunţat la alte două capete de acuzare, recomandând această sentinţă relativ blândă.

Cuplul a fost acuzat că a plătit unui intermediar 500.000 de dolari pentru a asigura admiterea celor două fiice ale lor la University of South California.

Prin William Singer, cel care a intermediat operaţiunea, fiicele lor au fost recomandate drept candidate valoroase pentru echipa de canotaj a universităţii, în pofida faptului că acestea nu practică acest sport.

Prezentându-se ca fundaţie, organizaţia lui William Singer ar fi primit în total 25 de milioane de dolari de la părinţi binevoitori, dornici să îşi vadă odraslele admise la universităţi prestigioase precum Yale, Georgetown sau Stanford.

Dintre cele 55 de persoane inculpate în acest scandal, 41 s-au declarat deja vinovate, majoritatea primind sentinţe cu închisoarea de câteva luni.

Actriţele Lori Loughlin şi Felicity Huffman (Desperate Housewives) sunt cele mai cunoscute figuri din acest dosar.

Felicity Huffman a fost condamnată la două săptămâni de închisoare şi a petrecut 11 zile în spatele gratiilor în octombrie anul trecut.

Citește și...
Vedeta care merge la închisoare pentru două săptămâni. Și-a început sentința
Vedeta care merge la închisoare pentru două săptămâni. Și-a început sentința

Actrița Felicity Huffman a început marți executarea celor două săptămâni de închisoare, după ce a fost condamnată în scandalul de mită și fraudă pentru falsificarea testelor de admitere în universități din SUA.

O actriță implicată în scandalul mitei pentru facultăți riscă 40 ani de închisoare
O actriță implicată în scandalul mitei pentru facultăți riscă 40 ani de închisoare

Actriţă Felicity Huffman, cunoscută pentru rolul din serialul "Neveste Disperate", a pledat "vinovată" la procesul în care e judecată că a dat mită pentru admiterea fiicei sale la o universitate de prestigiu.

Actrițe de la Hollywood, protagonistele unui scandal uriaș:
Actrițe de la Hollywood, protagonistele unui scandal uriaș: "Au înșelat sistemul"

Actriţele Felicity Huffman şi Lori Loughlin sunt acuzate că au dat mită pentru studiile copiilor. Dosarul de înșelăciune și fraudă vizează familii bogate și universități de elită din Statele Unite.

Recomandări
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește

În așteptarea iernii, toată Europa tremură. Dependența de gazele naturale rusești, dar și creșterea fără precedent a inflației creează mari probleme.    

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul
Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul

În plin război la graniță, procurorii DIICOT investighează în premieră un caz de înșelăciune și diversiune la Forțele Aeriene Române.