Actriţa Lori Loughlin, condamnată la două luni de închisoare în SUA. Ce a făcut

Ultima actualizare: 22-08-2020 10:39

Lori Loughlin a fost condamnată la două luni de închisoare şi o amendă de 150.000 de dolari.

Actrița a pledat vinovată într-un scandal de dare de mită de către mai mulţi părinţi înstăriţi pentru admiterea copiilor lor la universităţi prestigioase din SUA.

Soţul actriţei, stilistul Mossimo Giannulli, a fost condamnat vineri la cinci luni de închisoare în acelaşi dosar.

Judecător federal din Boston Nathaniel Gorton a urmat recomandările procurorului federal din Massachusetts în aplicarea acestei sentinţe, după o audiere de aproximativ treizeci de minute, organizată prin videoconferinţă din cauza pandemiei de COVID-19.

Actriţa în vârstă de 56 de ani, care a devenit faimoasă pentru rolul din serialul "Full House", va trebui să se supună timp de la doi ani după ieşirea din detenţie unui regim de supraveghere şi să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

"Îmi pare sincer şi profund rău. Cred în Dumnezeu şi în răscumpărare şi voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a îndrepta lucrurile", a declarat Lori Loughlin, citind în lacrimi o declaraţie pregătită pentru audiere.

Actriţa şi soţul ei au pledat vinovaţi în luna mai pentru acuzaţia de transfer bancar fraudulos. În schimbul recunoaşterii vinovăţiei, procurorul federal din Massachusetts a renunţat la alte două capete de acuzare, recomandând această sentinţă relativ blândă.

Cuplul a fost acuzat că a plătit unui intermediar 500.000 de dolari pentru a asigura admiterea celor două fiice ale lor la University of South California.

Prin William Singer, cel care a intermediat operaţiunea, fiicele lor au fost recomandate drept candidate valoroase pentru echipa de canotaj a universităţii, în pofida faptului că acestea nu practică acest sport.

Prezentându-se ca fundaţie, organizaţia lui William Singer ar fi primit în total 25 de milioane de dolari de la părinţi binevoitori, dornici să îşi vadă odraslele admise la universităţi prestigioase precum Yale, Georgetown sau Stanford.

Dintre cele 55 de persoane inculpate în acest scandal, 41 s-au declarat deja vinovate, majoritatea primind sentinţe cu închisoarea de câteva luni.

Actriţele Lori Loughlin şi Felicity Huffman (Desperate Housewives) sunt cele mai cunoscute figuri din acest dosar.

Felicity Huffman a fost condamnată la două săptămâni de închisoare şi a petrecut 11 zile în spatele gratiilor în octombrie anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO