Moment emotionant la concertul trupei LOST. Numele celor 64 de victime din Colectiv, scrise pe drapelul national. VIDEO


Ultimul update: Joi 16 Februarie 2017 07:18
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2017 14:27
Categorie: Concerte

Desi a trecut mai bine de 1 an, trupele de metal din underground-ul romanesc nu au uitat ce s-a intamplat pe 30 octombrie 2015 si continua sa aduca omagii celor 64 de tineri care au murit in urma tragediei din clubul Colectiv.

In timpul concertului sustinut vineri, 10 februarie 2017, in clubul bucurestean Fabrica, membrii trupei L.O.S.T. au fost protagonistii unui moment emotionant, atunci cand au prezentat publicului drapelul national pe care se aflau scrise 64 de nume.

Este vorba despre numele celor care si-au pierdut vietile in urma incendiului din Colectiv - multi dintre acestia fiind prieteni cu membrii trupei, dar si cu multi dintre cei veniti la concert.

Chitaristul si vocalul trupei, BB Hanneman, dar si basistul Vlad Busca au demonstrat ca - dincolo de imaginea dura a death-metal-ului - muzicienii romani din underground sunt uniti si formeaza o comunitate stransa.

Dupa tragedia din Colectiv, unul dintre principalele subiecte dezbatute de publicul din Romania a fost faptul ca la aceste concerte rock participa o comunitate speciala de oameni, formata din prieteni ai caror prieteni au la randul lor niste prieteni comuni...

Nu in ultimul rand, mai trebuie mentionat si faptul ca cei din L.O.S.T. si-au pus pe instrumente autocolante cu mesajul #REZIST (in semn de sustinere a protestelor din Piata Victoriei si din alte orase din tara), iar Vlad Busca a purtat un tricou pe care scria #IMPREUNA REZISTAM.

De altfel, atmosfera din seara de vineri a fost una deosebita, atat muzicienii, cat si fanii simtindu-se ca intr-o mare familie, deoarece multi dintre cei de acolo se cunosteau intre ei.

Clubul a fost plin, datorita lansarii noului album al trupei Gothic, "Demons", in deschidere fiind invitati "fratii" lor de la L.O.S.T.

GOTHIC este una dintre trupele de referinta pentru muzica metal din Romania. Trupa a fost infiintata in decembrie 1992 de Alin Petrut in orasul Lupeni (Hunedoara).

Deja activand de peste 20 de ani, trupa a avut peste 500 de concerte, atat in tara cat si in strainatate, precum peste 100 de aparitii difuzate in emisiuni de specialitate pe posturile nationale de radio si televiziune.

Formatia L.O.S.T a luat fiinta in martie 2004, dupa una din repetitiile formatiei Abigail in care activau in acel moment 3 dintre membri (Vlad, Dragos, George). Dupa scurt timp, BB Hanneman, deasemenea fost coleg cu cei trei, se alatura trupei.

Avand membri cu o experienta indelungata in scena romaneasca, de peste 20 ani, ce a cuprins, printre altele, numeroase premii la festivaluri, aparitii radio-tv precum si 4 albume inregistrate anterior cu Abigail, Cronos, Dies Irae si Warganism, trupa L.O.S.T. a avut un impact rapid in underground, toate concertele fiind foarte reusite si cu un nucleu de fani devotati in continua crestere.

Trupa a sustinut concerte in 2005-16 impreuna cu trupe ca Obituary, Behemoth, Dismember, Rage, Orphaned Land, Aborted, SepticFlesh, The Haunted, Destruction, Helloween, Testament, Kreator, Sepultura, In Flames, Sodom, Hammerfall, Moonspell, Lake of Tears, Hypocrisy, Amorphis sau Cannibal Corpse.

Cel mai nou produs discografic al trupei este un album live (o premiera pentru scena romaneasca), “L.O.S.T. Live at Metalhead Meeting”, lansat in luna februarie 2014 si promovat printr-o serie de concerte in Romania si Bulgaria, astfel aniversand si 10 ani de activitate ai trupei.

In luna iulie 2016 trupa a lansat un nou single si video, “World War Cup”, melodie de pe coloana sonora a scurtmetrajului animat cu acelasi titlu ce va fi lansat la finalul anului, iar in octombrie 2016 a participat cu melodia “Heed the Call” la albumul “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”. 

@CristianMatei

VIDEO PROTVPLUS.RO