(P) Un startup dezvoltat prin fonduri europene intră pe piața medtech din România!

Ultima actualizare: 02-05-2022 12:33
Pathways Software Solutions
P.R.

Pathways Software Solutions, un startup de IT creat la începutul anului 2021, intră pe piața aplicațiilor medicale cu soluția ATOMIX CLOUD PACS.

 

Fonduri Europene

Firma a primit finanțare europeană și a dezvoltat o aplicație pentru vizualizarea și arhivarea studiilor imagistice, ce poate fi integrată cu aplicații terțe tip HMS sau de telemedicină. Aplicația cuprinde o platformă ce poate fi utilizată de către clinici, spitale, medici sau pacienți, dar și un soft de vizualizare a imaginilor, Atomix Dicom Viewer. Totodată, soluția constituie o alternativă la un server de PACS propriu în cadrul spitalului, permițând o stocare în cloud a fișierelor DICOM.

Digitalizarea în spitale

Odată cu digitalizarea spitalelor din România, aplicația tip PACS este un „must-have” pentru orice spital/clinică unde funcționează o secție de radiologie cu laborator propriu pentru efectuarea diferitor tipuri de investigații: ecografii, radiografii, tomografie computerizată, rezonanță magnetică. Dacă până acum 10 ani datele imagistice ale pacienților se stocau pe CD-uri sau hard-disk-uri externe, datorită dimensiunilor tot mai mari ale fișierelor DICOM se apelează la stocarea datelor în cloud, în mod securizat și centralizat. Studiile medicale noi sunt vizualizate instant de către medic în platformă, iar cele mai vechi de cinci-șase luni pot fi arhivate, existând și posibilitatea de back-up pentru acestea. Acest lucru este posibil și la spitalele din România datorită unei conexiuni foarte bune de rețea, studiile putând fi vizualizate instant de către medici oriunde s-ar afla.

Comunicare cu pacienții

Platforma Atomix Cloud PACS vine atât în ajutorul medicilor care monitorizează pacienții, cât și al acestora din urmă, care nu mai sunt nevoiți să parcurgă sute de km pentru a primi fișierele imagistice cu interpretare din partea clinicii respective, acestea putând fi transmise și pentru second-opinion de către pacienți unui medic de la o altă clinică. Imaginile se transmit în PACS prin stațiile de procesare ale aparatelor radiologice, astfel că, nefiind în clinica respectivă, medicii pot vizualiza mai multe imagini simultan, și pot folosi instrumente suplimentare de evidențiere a unei posibile patologii, care într-un final sprijină diagnosticul inițial.

Responsabilitate și misiune socială

Conform site-ului propriu, compania este una din puținele firme de IT din România atestate ca și întreprindere socială.

„Dorim să contribuim la dezvoltarea economiei sociale la nivelul județului Constanța și nu numai, oferind stagii de practică și echipamente pentru educație continuă tinerilor aflați în situații dificile. Totodată, colaborăm cu firme ce oferă servicii medicale în străinătate unor categorii de pacienți cu boli grave, fapt ce ne permite să implementăm soluția în orașe precum Viena, Lyon, sau Zurich,” a declarat Alexandru Stoian, manager de Sisteme Informatice în cadrul companiei Pathways Solutions.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO