(P) Top 5 programe de editare video special create pentru desktop

(P) Top 5 programe de editare video special create pentru desktop

Un program de editare video eficient te ajuta sa creezi content de calitate pentru a-l incarca pe retelele de socializare.

Fie ca au un vlog pe YouTube, ca vei sa creezi content pentru Instagram, Facebook sau TikTok, este important ca inainte de a incarca un video sa-l editezi pentru a-l face mai atractiv. In acest fel vei reusi sa atragi cati mai multi followersi.

Este important ca in momentul in care esti creator de continut sa editezi videoclipurile pe calculator. In acest fel vezi mult mai bine si cele mai mici detalii, astfel incat sa poti realiza un video perfect.

Iata care sunt cele mai bune programe de editare video pentru desktop:

 

Citește și
tinute birou
(P) Cum sa te simti confortabil la birou: 4 trucuri
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

1. Lightworks

 

Lightworks este un software de editare video gratuit. Acesta are o interfata simpla si intuitiva, fiind ideal si pentru incepatori. Totodata, programul dispune de o colectie de tutoriale video detaliate, fiind ideal pentru a invata primii pasi in editarea video.

Lightworks are o suita de clipuri video originale si clipuri muzicale licentiate care pot fi utilizate in orice videoclipuri pe care le editezi. Cu ajutorul acestui program poti crea in timp record videoclipuri numai bune de incarcat pe retelele de socializare. Acest program este destinat doar pentru Linux.

 

2. DaVinci Resolve

 

DaVinci Resolve este un program de editare video perfect pentru profesionisti sau avansati. Acesta este gratuit si combina realizarea de videoclipuri 8K, corectia culorilor, efectele vizuale si postproductia audio intr-un singur instrument. Din acest motiv este folosit de multi dintre producatorii profesionisti de filme, emisiuni de televiziune si reclame. In plus, are numeroase functii de editare video si audio care te ajuta sa realizezi videoclipuri profesioniste. Un alt avantaj al acestui program este ca poate fi folosit pentru toate sistemele de operare: Windows, Mac si Linux.

 

3. InVideo

 

InVideo este nu este un program de instalat cum sunt toate celelalte. Acesta este, de fapt, o platforma de creare video online folosita de peste 1,5 milioane de utilizatori din peste 190 de țări. Trebuie doar sa-ti creezi un cont, pe care-l poti accesa de oriunde prin simpla conectare la cont.

InVideo este un program de editare destinat atat incepatorilor cat si profesionistilor. Este usor de utilizat si poti crea, cu ajutorul acestuia, reclame video, videoclipuri promoționale, videoclipuri pentru rețelele sociale și multe altele.

In plus, InVideo este iti ofera peste 4000 de șabloane, si milioane de poze premium oferite de iStock, Shutterstock si Storyblock, casute pentru adaugarea textului si multe alte optiuni utile pe care alte programe de editare video nu ti le ofera.

In plus, are o functie care te ajuta sa transformi rapid un articol intr-un video atractiv. Totul in doar cinci minute.

Programul dispune de functii de taiere a videoclipului, decupare, poti adauga efecte sonore, muzica, autocolante si ai functii de imbunatatire a calitatii video.

In plus are o functie care citeste automat textul, adaugandu-i o voce, dar ai si posibilitatea de a adauga propria ta voce peste filmarea realizate.

Iar daca ai nelamuriri ori nu reusesti sa folosesti o anumita functie beneficiezi de suport non-stop.

Un alt avantaj al utilizarii InVideo este faptul ca poate fi folosit atat pe un calculator cu Windows cat si pe un Mac sau iPad.

InVideo este un program de editare video care poate fi gasit atat in varianta gratuita (cu mai putine functii), cat si in varianta premium, pentru profesionisti. Varianta gratuita este ideala pentru incepatori, in timp ce varianta premium este destinata avansatilor.

 

4. Movie Maker 10

 

Movie Maker 10 este un software ce poate fi utilizat doar pentru Windows. Este ideal pentru persoanele care doresc sa revina la elementele de baza ale editarii video. Cu ajutorul acestuia poti realiza videoclipuri scurte de care ai nevoie pentru retelele de socializare.

Cu ajutorul acestui program poti edita videoclipuri in timp record. Dispune de o suita de instrumente de editare a imaginilor si a sunetului, precum si de posibilitatea de a adauga subtitrari cu fonturi si culori personalizabile.

 

5. iMovie

 

iMovie este un program popular de editare video pentru utilizatorii de Mac OS. Acesta este creat special pentru laptopurile Mac si, la fel ca multe dintre aplicatile native Apple, este usor de folosit si are o interfata simpla si iuntuitiva.

Este folosit in special pentru crearea de continut pentru YouTube, neavand functii de creare a continutului in formatul destinat pentru Instagram sau TikTok.

Are suport de editare a videoclipurilor 4k, fiind ideal si pentru profesionisti. In plus dispune de o multime de functii de editare video, audio si de adaugare a textului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 6 reguli pentru a amenaja corect livingul
(P) 6 reguli pentru a amenaja corect livingul

Livingul este cea mai importantă încăpere dintr-o locuință și este primul care ne întâmpină oaspeții, dar și spațiul în care ne petrecem și cel mai mult timp din zi.

(P) Cum sa te simti confortabil la birou: 4 trucuri
(P) Cum sa te simti confortabil la birou: 4 trucuri

Tinutele pentru birou ofera cateva batai de cap angajatilor, fiindca trebuie sa fie atat comode, cat si potrivite unui anumit stil vestimentar.

(P) Cum să adaugi proteine într-un smoothie fără suplimente sau pudre
(P) Cum să adaugi proteine într-un smoothie fără suplimente sau pudre

Smoothie-urile sunt un mic-dejun minunat, ușor de preparat și care îți pot oferi toți nutrienții de care ai nevoie pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.