(P) Serviciile funerare au soluții adaptate pentru sezon - capacul frigorific, un moft sau o necesitate?

servicii funerare

Serviciile funerare sunt indispensabile într-o oarecare măsură, având în vedere legea în vigoare.

De îmbălsămare și manipularea defunctului în mod cert trebuie să se ocupe un profesionist. Unele oferte sunt opționale, însă își dovedesc utilitatea în funcție de sezon. Acum spre exemplu este o necesitate capacul frigorific.

            Când și cine optează pentru acest accesoriu

Capacul frigorific este util pentru a conserva trupul neînsuflețit. Chiar dacă acesta trece prin etapele de îmbălsămare, condițiile meteo cum este acum perioada de vară accelerează degradarea. De regulă apelează la acest artificiu cei care trec prin procesul de repatriere a unui membru de familie, când termenul de la deces și până la înmormântare este unul mai lung.

Capacul frigorific acționează ca un răcitor și menține, conform setărilor, trupul neînsuflețit la o temperatură constant scăzută. Acesta va fi atașat sicriului, având sticlă securizată. Așadar acționează și ca o barieră împotriva mirosurilor. Defunctul poate fi văzut, dar nu și atins.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

O astfel de soluție ar putea ajuta pe cei interesați să mențină tradiția așa cum este ea dictată de generații de-a rândul și așa cum și dogmele creștine dictează: priveghere timp de 3 zile urmată de înmormântare. Atenție însă, nu se aplică în cazul celor care au murit de coronavirus, caz în care este ilegal să desigilaţi sicriul.

                     Cât costă un astfel de accesoriu

Firmele de profil, cum este și Rarox spre exemplu, pun la dispoziție un astfel de capac frigorific. Acesta poate fi închiriat pe durate variate, după caz și nevoie. Va fi montat și demontat de agenții firmei cu care veți colabora și cel mai probabil poate fi stabilit un preț per zi și negociat unul în funcție de perioada ce vă interesează.

De regulă nu există o condiționare de a opta pentru capacul frigorific de la aceeași firmă de la care veți achiziționa și accesoriile funerare, sicriul inclusiv. Este însă de preferat să faceți asta, fiind mai rentabilă varianta serviciilor cumulate, decât cele individual alese.

      Mai poate fi ținut priveghiul în astfel de perioade?

Măsurile luate de autorități sunt mai relaxate, astfel că și numărul participanților la un astfel de eveniment poate fi mai mare. Priveghiul poate fi organizat în condiții optime, la case mortuare și excepție fac cazurile celor care au avut, printre altele, și Covid.

                     Pachetele funerare, avantajoase

Pentru că uneori cerința publicului este de a se încadra în suma ce li se cuvine drept ajutor de înmormântare, pachetele de servicii sunt axate pe bugete avantajoase.

Pentru cei interesați de servicii funerare Bucuresti, Rarox are disponibilitate de a presta servicii de profil, indiferent de sector. Aceștia dispun de program non stop și de o lungă listă de servicii. Printre acestea se numară și sicriele și toate accesoriile necesare. În plus, tot ei vă pot ajuta să decontaţi ulterior şi ajutorul de înmormantare, iar unele pachete pot fi plătite pe baza talonului de pensie.

În gama serviciilor de lux puteţi alege o limuzină pentru transportul defunctului. Ofertele variază în funcţie de buget şi pot fi regăsite în detalii în cadrul paginii oficiale, funerarenonstop-bucuresti.ro.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.