(P) Panourile fotovoltaice – Inovația în materie de energie

Carpatenergy

Sistemul energetic mondial trece printr-o fază de reală remodelare datorită schimbării paradigmei energetice, care s-a răspândit la nivel global pe parcursul ultimilor ani.

Ceea ce stă la baza acestei evoluții, este nevoia de a reduce emisiile de gaze și de a proteja clima mondială, iar decarbonizarea stă la baza acestui nou concept.

Energia electrică este un subiect de interes personal și real pentru că este consumată zilnic la scară largă de fiecare din noi. Probabil și ție ți-ar plăcea să aflii cele mai noi invenții în materie de energie regenerabilă pe care să le poți adapta în funcție de locuința ta.

La ce se referă mai exact aceste resurse de energie regenerabilă?

 

Atât energia eoliană, geotermală, hidroelectrică cât și energia solară sunt alternative la combustibilii fosili, care contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, deci contribuie seminificativ la sănătatea planetei. Pe lângă aceasta, potențialul energiei regenerabile depășeste celelalte tipuri de energie deoarece este nelimitat și nu are efecte negative.

Energia solară se enumeră printre sursele de energie cu cea mai rapidă evoluție din lume și este folosită în prezent pentru alimentarea cu electricitate a obiectelor casnice, dar și pentru generarea curentului în locuințe.

Captarea energiei solare se face prin intermediul panourilor fotovoltaice, care au rolul de conversie a energiei fotonilor în energie electrică și pot fi montate în funcție de necesitățile fiecăruia: pe acoperiș, pe terse sau direct pe sol. Durata aproximativă de viața a unui astfel de panou este de 25 de ani și pot fi de mai multe tipuri: monoctistalin, policristalin si amorf.

Poate nu știai, însă, conversia energiei solare în energie electrică se face prin așa numiții captatori solari și este important ca poziția acestora spre soare să fie cât mai corectă, pentru ca tu să poți beneficia la maxim de această resursă.

Dacă încă nu ești convins că această opțiune merită să fie tratată cu prioritate, atunci ai nevoie să știi că după cum rezultă dintr-o publicație a International Renewable Energy Agency (IRENA) din 2016, costurile pentru curentul produs de instalațiile fotovoltaice au scăzut începând din 2009 cu până la 60%, astfel “curentul verde” ajunge să fie absolut competitiv și facilitățile de stocare mult mai convenabile.

Viitorul în materie de energie este aici și noi avem nevoie să ținem pasul cu progresele tehnologice. Te invităm să îi oferi locuinței tale exact ceea ce îi lipsește prin diferite tipuri de panouri care se mulează pe nevoile tale.

Indiferent dacă ești deja conectat la rețeaua publică de electricitate sau nu, pe site-ul nostruhttps://carpatenergy.ro/, te așteaptă diversificarea de care ai nevoie în materie de panouri fotovoltaice.

Fii și tu în concordanță cu inovațiile în materie de energie și alege inteligent!

Advertorial redactat de Brandion.
 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) La ce folosește forarea unui puț?
(P) La ce folosește forarea unui puț?

Pe măsură ce nevoile de apă cresc și devine din ce în ce mai prețioasă, mulți proprietari și profesioniști se îndreaptă spre forarea de puțuri.

 

(P) 3 păcănele populare și 3 jocuri mai puțin cunoscute de la cel mai îndrăgit furnizor
(P) 3 păcănele populare și 3 jocuri mai puțin cunoscute de la cel mai îndrăgit furnizor

Novomatic este considerat de mulți drept cel mai îndrăgit furnizor de păcănele pentru cazinouri online.

(P) Schela Comercial este un partener de încredere pentru toți constructorii
(P) Schela Comercial este un partener de încredere pentru toți constructorii

În domeniul construcțiilor, schela metalică are o importanță deosebită.

Recomandări
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește

În așteptarea iernii, toată Europa tremură. Dependența de gazele naturale rusești, dar și creșterea fără precedent a inflației creează mari probleme.    

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul
Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul

În plin război la graniță, procurorii DIICOT investighează în premieră un caz de înșelăciune și diversiune la Forțele Aeriene Române.