(P) Mango+Bloom: Povestea din spatele covoarelor marocane care cuceresc România

pp

Mihai Marinescu, fondatorul brandului Mango+Bloom, ne poartă într-o călătorie de poveste spre inima Munților Atlas, unde tradiția și măiestria întâlnesc designul modern.

Povestea brandului său începe cu o dorință profundă de a aduce în fața publicului din România covoare artizanale premium, lucrate cu suflet și pasiune de comunități tradiționale marocane.

Drumul spre Khenifra: În căutarea perfecțiunii artizanale

Într-o dimineață rece de toamnă, în timp ce soarele abia începea să răsară peste Munții Atlas, acesta, împreună cu echipa sa, pornea într-o călătorie spre comunitatea de țesători din Khenifra. Erau hotărâți să descopere procesul fascinant prin care covoarele tradiționale marocane prind viață – de la țesut până la spălarea și uscarea lor manuală. „Am vrut să vedem fiecare etapă cu ochii noștri,” spune Mihai. „E o experiență care te face să înțelegi cu adevărat valoarea muncii acestor femei extraordinare.”

O comunitate care țese tradiții

Ajunși în Khenifra, au descoperit o comunitate de femei Amazigh care, cu o măiestrie transmisă din generație în generație, creează cele mai deosebite și luxoase covoare pufoase din lână. Într-o colibă simplă, plină de culori vibrante și texturi, femeile își desfășurau activitatea cu o precizie uimitoare. „Fiecare covor este țesut manual, pornind de la o simplă schiță. Femeile folosesc doar instinctul și cunoștințele moștenite de la mamele și bunicile lor pentru a da viață desenului,” explică Mihai. „Este un dans între mâinile lor și firele de lână.” Toată lâna utilizată este vopsită și torsă manual, folosind lână brută. „Este o muncă minuțioasă,” adaugă el, „dar rezultatul final este spectaculos.”

Un proces de creație care cere timp și răbdare

După ce covorul este țesut – proces care poate dura între trei și șase săptămâni sau mai mult, în funcție de complexitate – începe etapa de spălare. „Fiecare covor este spălat manual, de mai multe ori, cu apă curată. Este periat cu mături speciale, apoi întins la uscat sub razele soarelui. Dacă plouă zile întregi, cum se întâmplă adesea toamna, procesul este încetinit, pentru că uscarea trebuie făcută exclusiv în aer liber.”

Citește și
Elena Lasconi, întrebată dacă va numi un premier de la PSD dacă ajunge președinte: "Există doar o singură soluție"

În timpul vizitei, fondatorul brandului a fost impresionat de imaginea covoarelor întinse ca niște opere de artă umede, unele încă pline de apă, altele aproape uscate. „E o etapă care îți amintește cât de multă muncă și pasiune este investită în fiecare piesă.”

Lansarea magazinului online Mango+Bloom: un pod între digital și tradiție

Prin Mango+Bloom, Mihai Marinescu aduce poveștile țesătoarelor din Munții Atlas în fața unei generații care deseori consumă fără să se gândească la originea produselor. „Am vrut să combinăm ideea unui brand digital cu frumusețea lucrurilor realizate manual, să arătăm lumii efortul și pasiunea acestor oameni care își dedică viața meșteșugului lor.” Pe lângă bine-cunoscutele covoare Beni Mrirt sau tradiționalele kilimuri, colecția include și piese de decor marocane care completează perfect orice interior: pături, perne decorative și mult-iubitele pufuri marocane realizate din piele naturală de capră. Fiecare produs din colecție este lucrat manual, folosind materiale naturale, cu o atenție deosebită la detalii, ceea ce asigură calitate premium și un aspect deosebit.

O pledoarie pentru consumul conștient

Într-o eră în care consumul excesiv este la ordinea zilei, Mango+Bloom promovează un mesaj puternic: aceste covoare merită fiecare bănuț, fiecare clipă de așteptare și fiecare imperfecțiune de design. Sunt obiecte realizate cu intenție, de mâini umane, și reflectă o tradiție care trebuie protejată.

„Am vrut să le oferim oamenilor mai mult decât un produs frumos. Este vorba despre o poveste, despre oameni care trăiesc în aceste comunități izolate și muncesc din greu pentru a-și păstra meșteșugul viu. Când cumperi un covor Mango+Bloom, nu investești doar într-un produs de lux. Investești în sustenabilitate, în artizanat autentic și în comunități care duc mai departe o moștenire culturală extraordinară,” concluzionează Mihai.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Românul cu două selecții la națională a semnat cu Real Madrid!
OFICIAL Românul cu două selecții la națională a semnat cu Real Madrid!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum îți afectează dieta starea de spirit
(P) Cum îți afectează dieta starea de spirit

De multe ori, când te simți obosit, lipsit de vlagă și fără energie dai vina pe stres, lipsa somnului sau pe vremea mohorâtă.

(P) Ghid complet pentru alegerea celor mai frumoase luminițe de brad
(P) Ghid complet pentru alegerea celor mai frumoase luminițe de brad

Luminile de Crăciun reprezintă elementul cheie care aduce magia sărbătorilor în casele noastre, transformând orice brad într-o adevărată operă de artă.

(P) Tot ce trebuie să cunoști despre Centrul de limbi europene Oratorica
(P) Tot ce trebuie să cunoști despre Centrul de limbi europene Oratorica

Oratorica este un centru dedicat studiului limbilor europene, format dintr-o comunitate de oameni pasionați de învățare.

Recomandări
Cum se pregătesc liberalii de alegerile parlamentare. Ilie Bolojan: „Cred că PNL și-a învățat lecția”
Cum se pregătesc liberalii de alegerile parlamentare. Ilie Bolojan: „Cred că PNL și-a învățat lecția”

Începând de miercuri seară, vom discuta cu reprezentanții marilor partide care se vor prezenta duminica, la urne. Primul invitat al Știrilor Pro Tv, este Ilie Bolojan, noul președinte interimat al PNL.

Un oficial al statului român cere interzicerea TikTok în România, de joi. Pavel Popescu anunță începerea „procedurilor”
Un oficial al statului român cere interzicerea TikTok în România, de joi. Pavel Popescu anunță începerea „procedurilor”

Un oficial al statului român cere public interzicerea platformei TikTok în România, după acuzațiile de influențare în primul tur al electoratului român în favoarea suveranistului Călin Georgescu.

Românii pot călători în SUA fără vize, din 2025. Care sunt condițiile în programul Visa Waiver
Românii pot călători în SUA fără vize, din 2025. Care sunt condițiile în programul Visa Waiver

SUA anunţă oficial că România se califică pentru programul Visa Waiver. Rata de refuz a vizelor a fost de 2,61%.