Romania, te iubesc: Concluziile romanilor care au fost la John of God

×
Codul embed a fost copiat

Calatoria celor 14 romani care au plecat in Brazilia, la vindecatorul John of God, se apropie de final.


Dupa doua saptamani de tratamente si asa-zise operatii spirituale, romanii au ajuns la bilant. Unii sunt entuziasti si increzatori ca se vor face bine, altii simt ca au pierdut si ultima farima de speranta. Iata concluziile lor.

E a ultima saptamana in Abadiania pentru cei 14 romani care isi cauta salvarea la John of God si printre vizitatori isi face aparitia o pasare rara: un sceptic.

Desi nu crede in miracole, doctorul Nicu Serban a facut calatoria din Bistrita pana in Brazilia ca sa incerce imposibilul: vindecarea unei tumori cerebrale pentru care medicina nu mai poate face nimic.

A fost trimis in Brazilia de un prieten care, spune medicul, s-ar fi vindecat aici de cancer la prostata cu metastaze vertebrale. Chiar si asa, Nicu Serban nu stie ce sa creada, mai ales ca tot ce se intampla contrazice indelungata sa experienta medicala. Pleaca asadar in cautare de informatii si incurajari de la cei pe care i-a auzit vorbind romaneste.

Citește și
John of God
Romania, te iubesc: povestile romanilor care au ajuns la John of God
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Doctorul si sotia lui au venit la Abadiania pe cont propriu si s-au lovit imediat de sistemul din centrul lui Joao de Deus care incurajeaza mai degraba grupurile organizate si conduse de ghizi acceptati de casa.

Desi se afla de doua zile aici, doctorul Serban n-a reusit sa obtina ce spera: o operatie spirituala si ceva mai multa atentie din partea vindecatorului. Corul de admiratori ai lui John of God incearca sa-i arate insa ca nu are motive sa fie suparat.

Grupul de romani se ofera sa-l ajute si sa i-l prezinte lui Joao de Deus. Unii dintre ei au facut deja doua sau trei operatii si acum il vor intalni pe brazilian doar pentru instructiunile finale, asa ca s-au mai destins.

Increderea si credinta profunda in vindecare par sa fie absolut necesare celor care ajung la Abadinia in situatii disperate. Sunt cuvinte cheie pe care daca nu le-ai stiut inainte, le inveti aici. Cand a venit prima oara la Casa de Dom Inacio, irlandezul Bob Roemer nu era nici pe departe vizitatorul ideal.

Apoi si-a schimbat opinia si a ales sa creada. Din 2004, face de doua ori pe an calatoria pana la Abadiania pentru ca, afirma el, a descoperit schimbari uimitoare in starea fiului sau, bolnav de epilepsie. Doctorii ii spusesera ca baiatul e pe moarte, din cauza unei crize severe, care nu ceda in pofida medicatiei puternice si care ameninta sa-i suprasolicite creierul pina la distrugere.

La Abadiania, insa, increderea poate avea si accente extreme. Sunt vizitatori atat de convinsi ca vor fi vindecati aici, incat refuza sa mai dea o sansa medicinei.

Simone a venit de doua ori pana acum, tocmai din Australia, convinsa ca numai John of God ii poate trata cancerul la san. In geanta pastreaza doua fotografii despre care vindecatorul brazilian i-a spus ca sunt mesaje de la entitati.

Tumora la sinul drept i-a fost depistata in urma cu un an si, desi a primit tratament la Abadiania, creste continuu.

In centru, increderea bolnavilor este stimulata constant de intamplari la care unii au fost martori.

In schimb, chiar si dupa intalnirea cu John of God si programarea la operatie spirituala, doctorul Serban ramane sceptic. Undeva in el, ceva il impiedica sa creada orbeste in puterile vindecatorului.

Doctorul urmeaza sa stea trei saptamani, desi nu e sigur ca va rezista pana la capat. In schimb, in grupul de romani bate deja un vant de plecare si cei 14 fac pregatirile de reintoarcere acasa.

Unii vin si ii lasa lui Joao de Deus fotografii de-ale apropiatilor, pentru ca entitatile despre care se tot vorbeste sa se ocupe de bolile acestora chiar daca ei nu s-au deplasat pana in Brazilia.

Altii au facut o ultima operatie spirituala, pentru ca John of God a considerat ca mai trebuie sa intervina. La moment de bilant, impresiile sunt impartite. La fel si gradul de entuziasm.

In tabara occidentalilor, entuziasmul pare sa fie general. Austriacul Alois Baumgartner, care spune ca a fost ridicat din caruciorul cu rotile in urma cu doua luni, isi pastreaza optimismul si increderea in vindecator, desi doctorii i-au spus clar ca boala sa este incurabila.

Dupa ultima intalnire cu Joao de Deus, Lana are si ea intreaga fata luminata de un zambet cald.

Iar Malakeh Faghimi e convinsa ca simte deja rezultatele celor doua operatii fizice pe care le-a facut la ochi si la san, desi inca nu a reusit sa afle pentru ce boala. Venise de fapt la Abadiania pentru nepotica ei, bolnava de inima, dar a fost ea insasi selectata pentru operatie de Joao de Deus.

Singurul care ramane ferm pe pozitie si nu pare deloc impresionat e doctorul Nicu Serban. Operatia spirituala pe care a avut-o astazi nici nu i-a ridicat moralul, nici nu i-a sporit increderea in Joao de Deus.

In ultimii ani, despre John of God s-a vorbit si s-a scris mult, dar parerile raman impartite. Din cand in cand, oameni ca el apar undeva pe glob, starnind dezbateri, controverse si pasiuni aprinse.

Pana la urma, insa, un singur lucru se poate spune cu certitudine despre Joao de Deus si alte personaje cu reputatie de oameni miracol. Fie ca sint impostori, fie ca
sunt oameni cu capacitati inexplicabile, ei reusesc sa deschida o cale noua acolo unde toate celelalte drumuri par ca s-au inchis. Iar atunci cand esti in pana de optiuni, accepti speranta de oriunde ar veni ea.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
John of God, adevar sau miracol?
John of God, adevar sau miracol?

Povestea vindecatorului brazilian Joao de Deus starneste in continuare reactii pro si contra. De o parte se afla specialistii sceptici in privinta miracolelor lui, de cealalta sunt cei care si-au cautat tamaduirea la el, printre care si cativa romani.

Romania, te iubesc: povestile romanilor care au ajuns la John of God
Romania, te iubesc: povestile romanilor care au ajuns la John of God

In total, 14 romani au plecat acum o luna spre Abadiania, iar unii dintre ei erau la a treia sau a patra vizita in centrul lui John of God. I-a impins disperarea si increderea ca exista leac pentru bolile lor, desi doctorii le-au spus contrariul.

Romania, te iubesc! Afla ce cred specialistii despre John of God
Romania, te iubesc! Afla ce cred specialistii despre John of God

Doctorii Monica Pop si Ioan Lascar au dezbatut subiectul John of God in cadrul editiei speciale a emisiunii "Romania, te iubesc!".

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.