Romania, te iubesc: 2010, anul executarilor silite

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23
Romania, te iubesc: 2010, anul executarilor silite...
Romania, te iubesc: 2010, anul executarilor silite...

Bancile scot la vanzare tot mai multe apartamente ipotecate si sute de romani care si-au crezut visul de-a avea o casa implinit, sunt acum obligati sa-si faca bagajele si sa plece de buna voie, ca sa nu fie dati afara.

 

1 din 10 romani nu mai e in stare sa duca povara ratelor si nu le mai plateste la timp.

Sunt de trei ori mai multe apartamente si terenuri scoase la licitatie decat anul trecut.

La Oradea, 2 apartamente cu 2 camere, sunt scoase la licitatie - la pret de masina de teren. Banca cere cam 27.000 de euro pe fiecare, exact cat are de recuperat de la datornic. Doua familii raman pe drumuri. Le-a distrus viata un credit de nevoi personale - pentru care au pus gaj casele.

Dan rezista cu stoicism experientei de executat silit. Cand nu si-a mai putut plati rata la creditul ipotecar, a incercat sa renegocieze contractul cu banca.

De un an de zile, banca se speteste sa vanda apartamentul, dar nu poate: datoria-i mare: a costat 115.000 de euro, iar acum nu da nimeni pe el nici macar 85.0000.

Site-urile electronice ale bancilor sunt pline de anunturi de executari silite si vanzari la licitatie. Avalansa de oameni care nu-si mai pot plati darile i-a luat prin surprindere chiar si pe executorii bancari, care se dovedesc de-a dreptul stangaci in recuperarea datoriilor.

Numarul datornicilor care risca sa-si piarda proprietatile ipotecate creste odata cu numarul somerilor. Bancile organizeaza de trei ori mai multe licitatii decat anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO