Romania, te iubesc. Impostorii au confiscat Revolutia. Statul i-a ajutat
Dupa 21 de ani de la Revolutie, cei ce-si plang mortii inca asteapta raspunsuri. Cine a tras, cine e de vina, ce s-a intamplat atunci cu adevarat.
Citește cele mai importante noutăți despre emisiunea România, te iubesc!, difuzată la PRO TV. Ultimele știri, reportaje și dezvăluiri în premieră aduse de Alex Dima, Paula Herlo și întreaga echipă.
Dupa 21 de ani de la Revolutie, cei ce-si plang mortii inca asteapta raspunsuri. Cine a tras, cine e de vina, ce s-a intamplat atunci cu adevarat.
Crimele se prescriu dupa 20 de ani, dar nu se uita. Atunci erau copiii revolutiei. Azi unii inca se lupta sa-si castige statutul de revolutionari.
Dupa ce acum o luna am intrat in lumea revolutionarilor de carton, a profitorilor si impostorilor, acum puteti vedea reactiile autoritatilor la aceasta problema spinoasa, dar si cativa din adevaratii eroi de la Revolutie.
A ajuns la spital cu o fractura si s-a ales cu o infectie care l-a multilat pe viata! Un barbat din Braila, victima unui accident de munca, s-a contactat in urma unei banale operatii un bacil rezistent la tratamente.
Avea doar sase luni. Si un diagnostic relativ simplu: craniostenoza. O boala care nu lasa creierul sa se dezvolte normal, dar care poate fi vindecata cu o operatie.
In Romania malpraxis se traduce prin lege permisiva, medici aparati de alti medici pusi sa le judece actul medical si pacienti ignorati. In America, acelasi termen inseamna despagubiri de milioane de euro platite de spital sau firmele de asigurari.
In urma cu patru ani, o femeie din Beius a murit in urma unei operatii de cezariana. Desi in fisa medicala a femeii scria ca sufera de tahicardie si urmeaza tratament pentru asta, medicul i-a facut anestezie desi era contrainticata in cazul ei.
O familie din Oradea si-a pierdut fetita in urma unui intoxicatii alimentare. La o petrecere de familie, au mancat o prajitura, dupa care 11 dintre invitatri au ajuns la spital. Toti au scapat, cu exceptia fetitei.
In Romania, legea malpraxisului este doar de forma, deoarece nu ii responsabilizeaza pe medici, ci mai degraba le gaseste scuze. Pacientul nu e protejat, recompensat sau insanatosit in urma unei culpe medicale.
Un produs protejat pe plan national si din primavara pe intreg continentul isi incearca norocul peste granita! Deocamdata in cateva magazine din Nisa, in Franta.
Marile companii straine au luat partea leului. Dar exista cateva companii romanesti care si-au adjudecat o buna parte din clienti cu retete romanesti sau produse care au la baza compusi romanesti, cum ar fi, de exemplu, apa termala de la noi.
Europenii se muta in casele romanilor. Stati linistiti, nu vin europenii peste noi, ci le ducem noi case.
In urma cu doi ani, speriati de criza din Spania si Italia, se intorceau acasa plini de speranta ca aici le va fi mai bine. Unii au investit tot ce au castigat afara in case mari pentru ei si familiile lor.
250 de oameni, 15 magazine, o cifra de afaceri de 15 milioane de euro si mai nou magazine in New York, Tel Aviv si Sofia. E un imperiu cladit de doi tineri romani care nu visau la ce traiesc acum.
Intr-o lume in care competitia devine din ce in ce mai acerba, iar consumatorii tot mai atenti la felul in care isi cheltuiesc banii, exista branduri romanesti care incep sa se remarce pe piata internationala.
Intr-o Romanie care mostenea un sistem de invatamant adresat preponderent elevilor cu pregatire medie, ProTV va propunea, in 1997, sa investim mai mult in elitele noastre.
In primavara anului 2000, vestul tarii era lovit de ape. Sute de oameni ramaneau fara casa. Romanii demonstrau atunci ca pot face minuni, in campania "Noua ne pasa".
Ce le daruim copiilor nostri? Este o problema la care ar trebui sa ne gandim in fiecare zi. In Ocna Sibiului, intr-o cocioaba murdara, o familie traieste de pe-o zi pe alta. Patru copii sunt crescuti in conditii greu de imaginat.
In toamna lui 2007, in campania "Tu stii ce mai face copilul tau?", Stirile ProTV aduceau in atentie modul in care autoritatile locale, centrale si firmele de constructii au reusit sa cheltuiasca miliarde de lei degeaba.
Aceasta editie a emisiunii "Romania, te iubesc!" aduce in atentia telespectatorilor doua cazuri prezentate la "Daruiesti si castigi" si felul in care au evoluat in timp.
Mii de intreprinzatori romani isi fac bagajele si isi muta afacerile in Bulgaria! In timp ce unii isi duc peste granita doar sediul firmei si actele, altii au inceput sa-si mute si productia. Un reportaj realizat de Anca Nastasi.
La Registrul Auto din Ruse reporterii de la "Romania, te iubesc!" au gasit o Romanie mai mica. Mii de romani isi inmatriculeaza masinile la Sud de Dunare.
In plina criza, multi romani se imbraca asa cum da Dumnezeu, pentru ca abia daca au bani de paine. La "Romania, te iubesc" vedeti cum isi poarta vesmintele tinerii care s-au intors din strainatate.
Inainte de Revolutie, o vizita la bulgari era vis pentru multi romani si era privita ca o veritabila iesire in Occident.