Depășirea pe banda de urgență, sport național. Rareș Năstase: ”Să-i facem cunoscuți pentru nesimțirea lor”


Ultimul update: Luni 17 Iunie 2019 20:54
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2019 20:33
Categorie: Romania, te iubesc!
trafic A1

Duminică s-au înregistrat valori de trafic foarte ridicate, având în vedere că foarte mulți români s-au întors acasă după minivacanța de Rusalii.

S-au format cozi de mașini pe mai mulți kilometri pe A1 și A2, pe sensul de mers către Capitală, iar nervii au fost întinși la maximum. În timp ce unii așteptau în coloană, alți șoferi au ales să depășească pe banda de urgență, lucru foarte des întâlnit pe autostrăzile din România.

Rareș Năstase, reporter „România te iubesc!”, a surprins, luni, mai mulți șoferi care au depășit fără probleme toate mașinile care așteptau în coloană, pe A1.

”Ne mai mirăm că suntem pe primul loc în UE, la morţi pe şosele? Ne plângem că nu avem drumuri, dar pentru asta să fie făcute, ca să îşi testeze unii tupeul şi prostia pe ele?”, a scris Rareș într-o postare pe Facebook.

„Câţiva poliţişti germani îmi spuneau cu ceva timp în urmă că nici nu trebuie să faci educaţie rutieră unor astfel de şoferi, e suficient să le aplici amenzi drastice, ferm, fără tăgadă... E drept că pe baza unor simple fotografii făcute de şoferi, cum sunt acestea, poliţia poate da amenzi în multe landuri germane. Iar oamenii iau atitudine şi pozează”, a continuat acesta.

Mesajul integral publicat de Rareș Năstase:


„Cum să faci să înţeleagă că greşesc oameni care nu vor să audă că greşesc? Cum să educi să se conformeze oameni care nu vor să fie educaţi? Când vor înţelege că banda de urgenţă nu e pentru cei a căror urgenţă se rezumă la cheful de a ajunge mai repede acasă, iar participarea la trafic se face după reguli care nu sunt doar pentru unii?

Ce te îndeamnă să faci aşa, fără pic de respect faţă de legi şi faţă de ceilalţi?

Câţiva poliţişti germani îmi spuneau cu ceva timp în urmă că nici nu trebuie să faci educaţie rutieră unor astfel de şoferi, e suficient să le aplici amenzi drastice, ferm, fără tăgadă.

Să acţionezi mai abitir chiar în cazul în care abaterile sunt comise ostentativ, când legea e sfidată în văzul tuturor, pentru că acelea creează frustrare şi haos printre participanţii la trafic.

E drept că pe baza unor simple fotografii făcute de şoferi, cum sunt acestea, poliţia poate da amenzi în multe landuri germane. Iar oamenii iau atitudine şi pozează.

Ne mai mirăm că suntem pe primul loc în UE, la morţi pe şosele? Ne plângem că nu avem drumuri, dar pentru asta să fie făcute, ca să îşi testeze unii tupeul şi prostia pe ele?

Poate îi recunoaşteţi voi pe indivizi şi le bateţi zdravăn obrazul. Treceau nonşalant şi în viteză, astăzi, pe banda de urgenţă de pe A1, în zona cu restricţie de şantier.

Cu siguranţă nu e prima dată când fac asta...măcar să îi facem cunoscuţi pentru nesimţirea lor...”

Sursa: Pro TV