Afla totul despre fertilizarea in vitro de la Oana Cuzino

01-12-2010 00:00

Oana Cuzino, alaturi de invitatul sau, Prof. Dr. Konstantinos Giatras, au discutat despre infertilitate si fertilizarea in vitro.

 

Fertilizarea in vitro este o tehnica folosita inca din 1978, cand a fost creat prima data un copil in eprubeta. De atunci, tehnologia a evoluat, iar FIV a ajuns la o rata de reusita de 28-30%, in conditiile in care o femeie de 20 de ani are, lunar, sanse de 25% sa ramana insarcinata.

Iata ce inseamna aceasta pro­ce­dura. In timpul fertilizarii in vitro (FIV), spermatozoizii si ovulele recoltate se pun im­preuna si fecundatia are loc spontan, intr-un mediu spe­cial, similar cu acela din trom­pele uterine.

La cuplurile la care calitatea sau numarul celulelor este scazut, se practica ICSI - injectarea spermatozoidului in citoplasma ovocitului. In acest caz, embriologul alege cel mai bun sper­ma­to­zoid si, cu ajutorul unui mi­cromanipulator, il introduce in cel mai sanatos ovocit.

Astfel, se pot obtine unul sau mai multi embrioni de calitate diferita. In general, rata de succes este mai ma­re la FIV decat la ICSI pen­tru ca, motivele genetice, im­posibil de tratat, care de­ter­mina spermograma infe­r­i­oa­ra sau ovocite putine ori imature duc la embrioni de ca­li­tate mai slaba si, deci, la rata de implantare mai mica.

Alaturi de Prof. Dr. Konstantinos Giatras, directorul spitalului Athena, primul spital privat, ultramodern, de chirurgie generala din Romania, Oana Cuzino a discutat cu utilizatorii despre tot ceea ce tine de fertilizarea in vitro si de infertilitate.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO