Padurar cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce a impuscat un barbat

Ultima actualizare: 16-10-2012 19:52
Politie

Un padurar din Sacele este cercetat pentru tentativa de omor dupa ce a tras cu pistolul spre un barbat pe care l-ar fi prins la furat de lemne.

Padurarul a fost atacat de cei doi tigani in momentul in care s-au intalnit in padure. Tiganii erau la furat de lemne, in momentul in care l-au vazut pe padurar. L-au atacat, l-au lovit, omul a cazut pe jos si in cadere, ca sa se apere a scos pistolul din dotare si a tras.
inginer Radu Farcas, Institutul Silvic Sacele

Angajatul Ocolului Silvic spune ca n-a facut decat sa-si apere viata. Hotul ar fi sarit sa-l bata impreuna cu complicii lui. Ajuns la spital cu un glont in umar, individul sustine, insa, cu totul altceva. Facea un picnic cu familia cand a fost impuscat fara motiv.

Zona unde s-a intamplat incidentul nu e loc de iarba verde si gratar. E plina de lemne gata taiate, numai bune de furat.
Totusi, rudele victimei sunt de parare ca omul e nevinovat si ca padurarul se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Imediat dupa incident, politistii l-au verificat pe padurar. Nu era baut. Sustine ca a tras cu pistotul ca sa-si apere viata.

Rana de la umar i-a pus victimei viata in pericol. Asa ca padurarul este cercetat acum pentru tentativa de omor. Totusi ar putea scapa nepedepsit daca se dovedeste ca a fost in legitima aparare. Anchetatorii au dispus o expertiza balistica pentru a stabili daca padurarul a folosit regulamentar arma.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO