Seminar la Arad, pe tema cooperarii politistilor in spatiul Schengen

Dată publicare: 13-11-2008 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 12:05


Timp de doua zile, Aradul este gazda seminarului “Bune practici si modalitati concrete de cooperare politieneasca in spatiul Schengen”. Acesta este organizat de politistii aradeni, dar la dezbateri participa si trei delegatii de politisti din strainatate.

Lucrarile seminarului se axeaza pe diverse teme si urmaresc informarea cu privire la legislatia si procedurile utilizate de politistii din cele trei tari si modalitatile concrete de lucru ale acestora pe teritoriul statelor comunitare.

Procesul de pregatire a Romaniei in vederea aderarii la spatiul Schengen, pregatirea Politiei Maghiare in vederea aderarii la spatiul Schengen, fuziunea Politiei Maghiare si a Politiei de Frontiera, sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate pe parcursul celor doua zile de lucrari.

De asemenea, in cadrul acestui seminar se vor purta discutii pe marginea Acordului de colaborare intre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Ungare in domeniul prevenirii si combaterii infractionalitatii transfrontaliere.

La seminarul organizat de catre politistii aradeni participa si reprezentanti ai Inspectoratului Politiei de Frontiera, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai Serviciului Politiei Transporturi si ai Prefecturii Arad.


VIDEO PROTVPLUS.RO