Adina Florea, propusă la șefia DNA, a citat din raportul lui Tudorel Toader în proiectul de management


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 06 Septembrie 2018 18:21
Categorie: Stiri Justitie

Procurorul Adina Florea este propunerea ministrului Justiției pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, după revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Ministrul a decis nominalizarea ei, convins că are cel mai bun proiect de management, din care nu lipsește la bibliografie chiar raportul lui Tudorel Toader.

Adina Florea a fost procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța. Ea spune că imediat ce va ocupa postul, își va evalua toți subordonații și promite că toleranța față de marea corupție va fi zero.

Procurorul Adina Florea se afla în concediu când a primit vestea că Ministrul Justiţiei o propune pentru a-i lua locul Laurei Codruța Kovesi.

Iar anunţul publicat de Tudorel Toader pe site-ul Ministerului Justiţiei a contrazis zvonurile care îi dădeau drept câştigători ai selecţiei pe prim procurorul parchetului Vaslui, Sorin Armeanu sau Paula Tănase, de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.

Adina Florea: "Am fost 6 procurori cu experiență, cu suficiente atuuri pentru a-l convinge pe domnul ministru. Din punctul meu de vedere experiența profesională, experienţa în lanţul de conducere, proiectul".

Cu o experienţă de 28 de ani, Adina Florea a ocupat funcţii de conducere la Parchetul Curţii de Apel Constanța. Chiar dacă nu a lucrat niciodată la DNA, a reuşit să facă o radiografie a direcţiei cu ajutorul ministrului Justiţie, al cărui raport l-a şi menţionat în bibliografia de la finalul proiectului de management.

Procurorul propus de Toader la şefia DNA susţine că sunt suficiente dovezi ca instituția şi procurorii ei s-ar fi abătut de la rigorile statului de drept.

"Fie că vorbim despre activitățile desfășurate de către procurori cu funcție de execuție, fie (mai grav) că ne raportăm la cei cu funcții de conducere, chiar la nivel de vârf, regăsim componente care s-au îndepărtat simțitor de la abordarea profesionistă, echilibrată, în contrast cu statutul profesiei noastre , iar uneori chiar în conflict cu legea", a declarat procurorul Adina Florea.

Adina Florea: "Ca să văd direcția ar trebui să fiu acolo și să vă spun din interior. Este nevoie de o evaluare, aşa cum am menţionat şi în proiect, a activităţii structurii centrale și a serviciilor teritoriale. Toleranţa faţă de corupţie din punctul de vedere al DNA-ului, trebuie să fie 0".

Potrivit declaraţie sale de avere, Adina Florea deţine un apartament în Constanța, un autoturism din 2007, iar în banca şi-a pus la păstrare aproape 34.000 de lei şi 3000 de euro.

Propunerea oficială a ministrului Justiţiei în funcţia de şef DNA a Adinei Florea va lua drumul CSM. Secţia de Procurori va da un aviz consultativ după ce o va intervieva, iar ultimul cuvânt îl va avea preşedintele României Klaus Iohannis.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO