Prima declarație a lui Augustin Lazăr după ce și-a anunțat candidatura


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 09:39
Data publicarii: Marti 19 Martie 2019 09:30
Categorie: Stiri Justitie
Augustin Lazar

Procurorul general, Augustin Lazăr, spune, referitor la depunerea candidaturii pentru un nou mandat, că nu ar trebui să fie vorba despre sentimente.

"Aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient o instituţie şi nimeni n-ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea legii", afirmă Lazăr, relatează news.ro.

"Aicea n-ar trebui să discutăm despre sentimente, aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient o instituţie şi nimeni n-ar trebui să pună mai presus sentimentele lui decât respectarea legii, respectarea unei proceduri legale în curs şi interesul de a avea la conducerea instituţiilor statului român oameni care cunosc profesional despre ce e vorba şi care sunt experimentaţi, care trebuie să producă eficienţă în activitatea managerială pe care o au", a spus Augustin Lazăr, marţi, referitor la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de procuror general.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a anunţat, luni, că îşi va depune candidatura în cadrul procedurii declanşate de ministrul Justiţiei pentru selectarea viitorului procuror general.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, aduce la cunoştinţa publicului faptul că îşi va depune candidatura în cadrul procedurii declanşate de ministrul justiţiei pentru selectarea procurorului în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, funcţie vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019”, a transmis, luni, Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că obţinerea unui nou mandat "ar reprezenta posibilitatea continuării proiectelor iniţiate, a procesului de modernizare şi consolidare instituţională a Ministerului Public în scopul continuării obţinerii de rezultate pozitive în activitate, a reprezentării convingătoare a intereselor generale ale corpului social, apărării necondiţionate şi de calitate a ordinii de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, referindu-se la candidatura lui Augustin Lazăr pentru un nou mandat la Parchetul General, că fiecare are o părere bună despre sine şi Lazăr e îndreptăţit la aceeaşi atitudine şi că orice procuror care îndeplineşte condiţiile are dreptul să se înscrie.

"Fiecare are o părere bună despre sine şi dânsul e îndreptăţit la aceeaşi atitudine. Orice procuror care îndeplineşte condiţiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în comisia de selecţie, care face propunerea către CSM şi mai departe către preşedinte, mă voi exprima acolo, nu acum”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat ce îl recomandă pe Augustin Lazăr pentru un nou mandat, Tudorel Toader a afirmat: "Întrebaţi-l pe dânsul! Nu-mi cereţi mie să exprim poziţia înainte de interviu".

Întrebat în legătură cu o imagine pe care a postat-o pe Facebook după ce Augustin Lazăr şi-a anunţat canddiatrura şi care înfăţişa un apus, ministrul a afirmat: "Nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare".

Augustin Lazar Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Reacția lui Toader, după ce Lazăr și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General
Reacția lui Toader, după ce Lazăr și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General
VIDEO PROTVPLUS.RO
Radu Mazare
Planurile lui Mazăre în închisoare: nuntă cu iubita lui și să se facă mecanic auto
Gest bizar: viitorul judecător CCR Gheorghe Stan îl scapă pe Hrebenciuc de pușcărie
Curtea Constituţională a amânat pentru 27 iunie validarea referendumului
ÎCCJ a admis solicitarea SIIJ de retragere a apelului în dosarul retrocedărilor. Cine scapă de închisoare
CSM reia discuţiile în cazul acţiunilor disciplinare ale IJ împotriva Laurei Kovesi
Cine sunt cei trei colegi de celulă ai lui Radu Mazăre
Elan Schwarzenberg scapă de mandat. Faptele omului de afaceri s-au prescris
Elan Schwarzenberg scapă de mandat. Faptele omului de afaceri s-au prescris
Politico: Kovesi, despre cursa pentru funcţia de procuror-şef european: ”Am o şansă”
Fostul primar al Bacăului, închis pentru corupție, poate fi eliberat condiţionat
Procesul lui Darius Vâlcov, amânat din nou. Data următorului termen, în luna septembrie
Tudorel Toader, despre „greşelile PSD referitoare la Justiţie”. Ce spune despre OUG 13
CSM respinge acţiunea Inspecţiei Judiciare la adresa judecătoarei Cristina Tarcea