"Sunt cel mai bun". Seara in care Usain Bolt a devenit "nemuritor": mesajul sau dupa ce a castigat a 9-a medalie olimpica

Ultima actualizare: 23-08-2016 06:59
Usain Bolt - Getty

Usain Bolt si-a intrecut propriul record si a obtinut a noua medalie olimpica din cariera, vineri seara,  dupa ce a castigat si proba de 400 de metri, la Rio.

Jamaicanul Usain Bolt este primul atlet care obtine "tripla" consecutiva - 100 metri, 200 metri, stafeta 4x100 metri.

Jamaica a castigat titlul la 4x100 metri, iar Usain Bolt a demonstrat inca o data ca este cel mai rapid sportiv de pe planeta.

Sportivul de 29 de ani a reusit sa isi treaca in palmares o victorie spectaculoasa si a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Ei bine, iata, sunt cel mai bun" a spus Usain Bolt, imediat dupa momentul de glorie cu care isi va incheia cariera, scriu cei de la BBC.

Cei de la CNN l-au numit "nemuritor" pe omul care a rescris istoria Jocurilor Olimpice cu un record absolut spectaculos.

In luna februarie, Bolt a confirmat ca dupa Turneul Campionilor din Londra, ce va avea loc in 2017, in Londra, se va retrage din cariera sportiva. Astfel, Bolt a confirmat si faptul ca nu va participa la Olimpiada de la Tokyo din 2020. Atunci, sportivul va avea varsta de 34 de ani.

Cele 9 medalii olimpice obtinute de Bolt sunt unul dintre cele mai mari recorduri si realizari sportive din istoria Olimpiadei.


Dupa ce a obtinut si a noua medalie din cariera, Bolt a declarat pentru BBC ca "voi sta treaza toata noaptea si ma voi distra. Cand m-am apucat de sport, nu mi-am imaginat niciodata ca voi ajunge aici. Echipa mea a fost la inaltime aseara".

Acesta a scris si un mesaj emotionant, adresat fanilor sai, pe Twitter: "Voi, fanii mei, nu m-ati dezamagit nicio secunda, iar pentru asta, sunt al vostru pentru totdeauna", a fost mesajul atletului.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO