Realitatea Virtuala, la ICEE.fest. Persoanele au putut experimenta saltul in gol cu parasuta

Ultima actualizare: 18-06-2017 07:21

Tehnologia moderna ii ajuta inclusiv pe cei care nu au timp, bani sau de ce nu, curaj, sa experimenteze situatii extreme.

 

Prin intermediul unor ochelari speciali, puteti sa va imaginati pe fundul oceanului, langa o balena uriasa, ori sa faceti un salt in gol cu parasuta. Vorbim de Realitatea Virtuala, care ne ofera experiente pe care creierul nostru aproape ca le crede adevarate. Astfel de sisteme au fost prezentate joi la ICEE.fest.

Suspendati si cu niste ochelari speciali, pana si cei care au sarit cu parasuta realizeaza cu greu ca aceasta experienta este una virtuala.

Inainte de a trai o astfel de experienta, asigurati-va ca nu aveti rau de inaltime, pentru ca realitatea virtuala poate fi extrem de reala. De pilda, o saritura cu parasuta a fost filmata de la o inaltime de 3000 de metri cu o camera care inregistreaza tot ce se intampla la 360 de grade.

Tot la ICEE.fest va puteti scufunda in adancuri pentru a vedea cu ochii vostri o balena uriasa.

Andreea Centea, manager de comunicare studio VR: "Este fascinatia umana de a pacali creierul si de a intra in noi lumi."

Cei care creaza aceste filmulete sustin ca realitatea virtuala nu are cum sa o inlocuiasca pe cea adevarata.

Alexandra Tiganas, reprezentant producator de continut: "Eu cred ca exista un avantaj in a trai mai multe lucruri virtual, dar cele pe care le traiesti real o sa-si pastreze farmecul lor."

Intre timp, o companie IT din Marea Britanie vine cu lucruri concrete. Cand cumparati on line haine, ceasuri, sau ochelari camera de calculator va scaneaza, iar o aplicatie va permite sa vedeti cum o sa aratati daca purtati obiectul dorit.

Jonathan Chippindale, directorul unei companii IT: "Nu trebuie sa fii dezbracat cand faci cumparaturi online. Ceea ce este bine. Totul se bazeaza pe vizualizare. Putem face o camasa sa arate ca o camasa. Sa se miste cum ma misc si eu? Sa arate ca bumbacul, lana."

Ce-i drept, aceasta tehnologie este abia la inceput, dar se aplica deja. Festivalul Icee Fest continua si vineri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO