Orange a lansat un serviciu nou, valabil si pentru clientii celorlalti operatori. Cum puteti beneficia de internet GRATUIT


Ultimul update: Sambata 29 Martie 2014 06:58
Data publicarii: Miercuri 26 Martie 2014 10:21
Categorie: Smart things
internet

Orange Romania a anuntat ca, din 25 martie 2014, toti clientii sai se pot conecta la internet si prin intermediul retelei wireless Orange - una dintre primele retele din Europa compatibila cu sistemul Passpoint.

In acest sistem Passpoint, autentificarea NU se realizeaza cu nume de utilizator si parola, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clientilor.

Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor, iar Orange sustine intr-un comunicat de presa ca "asigura cel mai inalt grad de securitate a informatiei intr-o retea Wi-Fi, posibil in acest moment".

Sistemul nu este insa compatibil cu toate tipurile de smartphone. Astfel, clientii care folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg "SSID Orange Mobile Wi-Fi". Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa.

In schimb, utilizatorii care nu detin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat.

De asemenea, orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS. Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Lista telefoanelor care suporta protocolul EAP-SIM/AKA este disponibila pe http://www.orange.ro/wi-fi-zone.

internet Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Dispare roamingul. De cand vor fi oficial eliminate aceste tarife in UE si ce decizie s-a luat cu privire la Internet
Dispare roamingul. De cand vor fi oficial eliminate aceste tarife in UE si ce decizie s-a luat cu privire la Internet
iLikeIT.
iLikeIT. "Tera" este noul "giga". Care sunt cele mai bune oferte de stocare online, in "cloud"
@StirileProTV a atins cifra de 40.000 de
@StirileProTV a atins cifra de 40.000 de "urmaritori" pe Twitter. Metoda prin care puteti primi notificare la fiecare postare
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery