Gamescon, cel mai mare eveniment dedicat jocurilor video. România, prezenţa la eveniment

Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Miercuri 23 August 2017 08:34
Categorie: Smart things

Cele mai mari nume din industria jocurilor video s-au adunat la Koln pentru Gamescon, cel mai important eveniment din lume de acest gen.

Printre participantii la eveniment se numara si Romania. 

Pavilion romanesc la Gamescon:

 

Microsoft a prezentat o nouă consolă Xbox, iar Nintendo promovează jocuri pentru Switch, lansată la începutul anului. Între timp, producătorii de jocuri anunţă o mulţime de premiere.

”Star Wars: Battlefront II", continuarea unui foarte popular shooter la persoana întâi bazat pe universul Războiului Stelelor, a deschis ediţia de anul acesta a Gamescon. Această versiune le permite jucătorilor să ia parte la bătălii galactice şi să poată alege să lupte inclusiv cu faimoasa navă a lui Holo Solo, Millennium Falcon.

Patrick Soderlund, reprezentant al companiei producătoare: "Alăturaţi-vă unui escadron, strecuraţi-vă printre asteroizi, zburaţi printre docuri imperiale şi doborâţi nave uriaşe."

Pentru continuarea altui joc foarte popular, "Need for Speed Payback", producătorii au încheiat un parteneriat cu BMW. Practic, jocul a cumpărat dreptul de folosire a imaginii noului model BMW M5, cu 600 de cai putere, ca să-l pună la dispoziţia utilizatorilor săi.

O altă noutate este "The Sims 4", care va fi disponibil şi în varianta "Cats and Dogs", pentru iubitorii de animale care îşi doresc şi unul virtual.

Microsoft a ales salonul de la Koln pentru a-şi prezenta noua consolă de jocuri video, numită Xbox One X, şi primul joc creat special pentru ea, "Şea of Thieves". Prezentată drept cea mai rapidă consolă din lume, XBox One X vine la pachet cu aproximativ 6 teraflopi de putere grafică şi poate fi folosită cu un monitor 4K. Dispozitivul va fi pus în vânzare în noiembrie, la preţul de 499 de dolari.

Aaron Greenberg, reprezentant al companiei producătoare: "Ştim că televizoarele 4K vor fi cel mai bine vândute televizoare de Sărbători şi vrem să oferim acest gen de experienţă şi în domeniul jocurilor."

Compania concurentă, Nintendo, nu a lansat o consolă nouă, ci se concentrează pe popularizarea jocurilor pentru Switch, lansată în ianuarie. Spre deosebire nu doar de Microsoft, ci şi de Sony, care mizează pe tehnologie avansată, compania japoneză privilegiază gamingul simplu şi orientat spre familie. Un exemplu este FIFA, popularul joc de fotbal, care va fi lansat pentru Switch la sfârşitul lunii viitoare.

La Gamescon, care ţine până sâmbătă, participă peste 900 de companii din 50 de țări.

Ziua Marinei în Herăstrău. Cadoul care i-a scandalizat pe bucureșteni
Ziua Marinei în Herăstrău. Cadoul care i-a scandalizat pe bucureșteni
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery