iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie: Star Wars VIII, proiectat in spatiu si milioane de dolari pentru start-up-uri

18-12-2015 14:19


Dupa ce isi parcheaza masina si racheta, Elon Musk lucreaza la un proiect... cel putin la fel de spectaculos: dezvoltarea inteligentei artificiale.

ELANUL LUI ELON
Elon Musk si cativa prieteni au anuntat ca vor investi peste un miliard de dolari in acest scop. Asta desi Musk a declarat ca se teme de puterea mintii educate a robotilor. Pana la urma, e ca si cum cineva ar modela un creier fara a intui...personalitatea posesorului. Musk zice foarte bine: omul comanda pe planeta datorita inteligentei.

MARKETING EXTRATERESTRU
Marketing extra-terestru, cam asa se cheama ce face Disney cu Star Wars. Pe Statia Spatia Internationala va rula cel mai recent film al seriei: Razboiul Stelelor - Trezirea fortei. Cred ca va fi senzatie pentru astronauti. Mai ales ca multi dintre cei care au job-ul la 330 de kilometri de Pamant s-au apucat de meserie...dupa o copilarie marcata de universul lui George Lucas.

AVERI PENTRU IDEI STUDENTESTI
Apropo de visuri: Universitatea California pune la bataie un fond de 250 DE MILIOANE DE DOLARI pentru proiecte start-up dezvoltate de studentii institutiei. Daca se poate, cu focus pe Stiinta si Tehnologie.

Sef peste bani si factor de decizie este un om de afaceri indian, cu cetanie americana, patronul echipei Sacramento Kings din NBA. Ca fapt divers, vreo 800 de afaceri s-au pus pe picioare, in ultimii ani, plecand de la idei ale celor de la Universitatea California. Care nu mareste taxele pentru a face rost de fonduri, caci oricum portofoliul de investitii este undeva la...100 de miliarde de dolari.