iLikeIT. Gadget ”made in România”. De ce este ”specială” lampa multifuncțională Roll

Dată publicare: 13-12-2017 13:41
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Când vine vorba de software, românii noștri sunt printre cei mai buni. Dar gadgeturi pe care să scrie "Made in Romania" nu prea avem. Situația se va schimba, însă, în curând. 

Dupa cuierul inteligent pe care George Buhnici ni l-a aratat saptamana trecuta, acum urmeaza... lampa inteligentă!

Invitatul lui George Buhnici a fost designer-ul Andrei Gramatschii, care a creat lampa inteligentă Roll. Acest proiect a câștigat concursul Smart Design Challenge, organizat de Orange alături de Dizainăr în această toamnă.

Roll este o lampă minimalistă cu o boxă bluetooth, senzori climă și un asistent inteligent integrat. Portabilă și cu un design minimalist, Roll poate fi folosită ca lampa de lucru, cât și ca obiect decorativ.

Lampa menține echilibrul datorită sistemului mecatronic interior.

Dacă vă conectați prin bluetooth, lampa poate fi controlată prin intermediul aplicației. Cu ajutorul acesteia poți aprinde lumina, mări sau micșora intensitatea ei, citi datele senzorilor de climă, schimba cântecul sau volumul acestuia și se poate schimba unghiul de înclinare a sursei de lumină.

De asemenea, se poate modifica unghiul de înclinare cu ajutorul aplicației de pe device sau mișcând cu mâna brațul lămpii în poziția dorită. Atunci lampa își schimbă centrul de greutate, pentru a menține echilibrul în poziția nouă.

Datorită construcției sale este creată iluzia depăsirii forței de greutate, iar acest lucru îi dă lămpii un aspect ”dinamic”.