iLikeIT. DJI Spark, o drona care ocupa putin spatiu in bagaje, are stabilizare de imagine si poate fi controlata cu palma


Ultimul update: Joi 20 Iulie 2017 07:20
Data publicarii: Luni 17 Iulie 2017 10:20
Categorie: Smart things

Vacantele nu mai sunt la fel de cand zborurile sunt mai accesibile ca niciodata. Si nu ne referim doar la chartere sau companii low-cost ci si la dronele care va pot insoti in bagaj.

Astazi va prezentam DJI Spark, drona de buzunar controlabila cu tableta, cu telecomanda, cu telefonul, dar si cu palma.

Este o drona foarte mica, insa promite o multime de lucruri spectaculoase. Aceasta drona aduce zborul la indemana oricui. Nu vine cu un pachet complet, care contine si telecomanda, insa poate fi comandata prin gesturi.

Aparatul recunoaste palma si executa comenzile transmise prin aceasta, deoarece are camere de pozitionare foarte avansate si poate zbura in spatii mici, inchise. Chiar si in timpul zborului, puteti prelua comanda dronei prin smartphone.

Cum reuseste DJI Spark sa realizeze astfel de lucruri spectaculoase? Are senzori de pozitionare in fata, dar si in partea inferioara, unde este dotata cu o camera care fotografiaza in permanenta, dar si cu sonare care scaneaza tot ce se afla sub device.

Motorasele sunt suficient de puternice sa o transporte cu 50-60 km/h, insa bacteria este destul de mica si tine circa 17-18 minute, dar se poate reincarca folosind un incarcator de telefon mobil.

Drona filmeaza full HD, are stabilizare de imagine si o aplicatie prin care controlezi aceste optiuni.

Deoarece poate fi comandata prin gesturile facute cu palma sau prin telefonul mobil, telecomanda este optionala.

O alta optiune suplimentara o constituie ochelarii de realitate virtuala DJI, cu ajutorul carora puteti vedea in timp real ce “vede” si drona.