Google s-a aliat cu Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente, care monitorizeaza sanatatea purtatorilor

Dată publicare: 15-07-2014 14:24
Dată actualizare: 18-07-2014 00:47


lentile de contact

Google s-a aliat cu producatorul elvetian de medicamente Novartis pentru dezvoltarea de lentile de contact inteligente, care sa imbunatateasca vederea sau sa monitorizeze starea de sanatate a purtatorilor, relateaza Bloomberg.

Divizia Alcon a Novartis va colabora cu divizia de cercetare Google X a operatorului celui mai folosit motor de cautare pe Internet, pentru crearea unor lentile cu senzori neinvazivi, microcipuri si componente electronice in miniatura, care sa permita monitorizarea nivelului de insulina al diabeticilor sau sa redea vederea persoanelor care nu mai pot citi fara ochelari, se arata intr-un comunicat al companiei elvetiene. Termenii acordului nu au fost dezvaluiti.

Directorul general al Novartis, Joe Jimenez, a afirmat in aprilie, la anuntarea unui plan de restructurare de 28,5 miliarde de dolari, ca ingrijirea ochilor reprezinta unul din cele trei domenii de importanta majora ale grupului, alaturi de medicamentele sub brand propriu si medicamentele generice. Planul de restructurare a inclus vanzarea diviziilor producatoare de vaccinuri si de produse pentru ingrijirea sanatatii animalelor si achizitia diviziei de medicamente pentru tratarea cancerului a GlaxoSmithKline.

"Este un pas major pentru noi, de a trece dincolo de granita managementului traditional al afectiunilor, incepand cu ochii", afirma Jimenez intr-un comunicat. Jimenez a declarat luna trecuta, la o intalnire cu investitorii, ca tehnologia va deveni tot mai importanta in industria farmaceutica, pacientii adoptand un rol mai activ in ingrijirea propriei sanatati.

Google a anuntat in ianuarie ca lucreaza la proiectarea unor lentile inteligente, dupa ce Bloomberg a relatat ca reprezerntantii companiei s-au intalnit cu oficiali ai Administratiei americane pentru Alimente si Medicamente, care aproba echipamentele medicale.

Sursa: Mediafax