Festivalul Enescu a lansat o aplicatie speciala, pentru smartphone. Este gratuita pentru cei cu Android si iOS


Ultimul update: Sambata 15 August 2015 07:10
Data publicarii: Miercuri 12 August 2015 11:07
Categorie: Smart things
Festivalul Enescu - www.festivalenescu.ro

Festivalul Enescu a lansat o aplicatia speciala pentru smartphone (iOS si Android), cu acces la informatii in timp real, gratuit in Google Play si App Store.

Aplicatia este adaptata pentru telefoane cu ecran mare si high resolution si poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

Utilizatorii vor avea acces la informatii in timp real despre cea de-a XXII-a editie a Festivalului Enescu - informatii care sunt disponibile si pe www.festivalenescu.ro. De asemenea, utilizatorii vor gasi fotografii de la concertele din cadrul Festivalului si vor avea acces la program.

Aplicatia ofera si informatii despre noutatile festivalului Enescu, dar si despre alte evenimente care se desfasoara in cadrul Festivalului, precum si stiri si articole despre artistii invitati si despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucurestiului Creativ este, de asemenea, disponibila in aplicatie.

Aplicatia se sincronizeaza imediat cu site-ul atunci cand telefonul mobil este conectat la Internet, actualizandu-si, astfel, continutul.

Aplicatia este disponibila si in limba engleza, pentru a facilita inclusiv accesul publicului international la evenimentele din cadrul Festivalului International George Enescu si la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promoveaza.

In medie, 20.000 de turisti straini vin la Bucuresti pentru a participa la Festivalul Enescu.

Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vin la editia din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august – 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor marelui compozitor roman, intrat in patrimoniul mondial, George Enescu.

Editia 2015 propune publicului lucrari de George Enescu in interpretari contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. Aproximativ, 20 de lucrari de George Enescu sunt interpretate in cadrul editiei de anul viitor a Festivalului.

Orchestre cotate la cel mai inalt nivel in plan mondial – Israel Philharmonic (1 septembrie), Staatskapelle Dresden (6 septembrie), San Francisco Symphony (7 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie), Bayerische Staatsoper (13 septembrie), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie), Wiener Philharmoniker (16 septembrie), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie) si Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie) interpreteaza compozitii de George Enescu pe parcursul celor trei saptamani de Festival.

In luna februarie a anului 2015 Simfonia a III-a de George Enescu a fost prezentata in premiera la Londra de celebra London Philharmonic Orchestra, cu dirijorul Vladimir Jurowski la pupitru. Concertul a avut loc pe 7 februarie, pe una dintre scenele de grad zero ale lumii – Royal Festival Hall, din cadrul Southbank Centre, in fata unui public de peste 2.000 de oameni. Interpretarea a ajuns la Londra dupa ce a fost prezentata in Festivalul Enescu, editia 2013, la Sala Palatului.

Sursa: Pro TV