"FacebookDown". Reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg "a cazut" in toata lumea, pe toate platformele

Ultima actualizare: 27-09-2015 07:29
Facebook dislike

Joi seara, reteaua Facebook din toata lumea nu a mai functionat timp de cateva minute.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Ca de fiecare data, primele reactii au aparut pe Twitter, unde utilizatorii au anuntat prin intermediul hashtag-ului #facebookdown ca reteaua lui Zuckerberg nu a picat doar in Romania, ci si in alte tari.

The Independent a precizat ca reteaua sociala nu a functionat pe nicio platforma: PC desktop, Android sau iOS.

"Sorry, something went wrong" - este mesajul pe care l-au primit utilizatorii cand au incercat sa-si acceseze paginile.

Pagina proprie a Facebook-ului, "Platform Status", care este folosita in general pentru comunicarile legate de nefunctionarea retelei, era de asemenea "cazuta".

Mai multe site-uri web specializate in monitorizarea acestor probleme au aratat un varf de plangeri din partea utilizatorilor in jurul orei 16.30 GMT. Conform Agerpres, unul dintre aceste site-uri, currentlydown.com, estimeaza durata perturbarilor la aproximativ 14 minute. Un altul, downdetector.com, publica o harta care arata ca problemele raportate au afectat Europa occidentala (in special Franta, Benelux, Regatul Unit si Germania), precum si nord-estul Statelor Unite ale Americii si sudul Californiei.

Contactata de AFP, compania nu a reactionat.

Facebook, care revendica 1,49 de miliarde de utilizatori in lume, a avut ultima intrerupere de amploare la sfarsitul lunii ianuarie, cu perturbari de aproape o ora in intreaga lume. Compania a invocat atunci introducerea unei schimbari care i-a afectat sistemele de configurare, dezmintind speculatiile privind un atac cibernetic.

Intreruperi mai scurte, de aproximativ 20 de minute potrivit currentlydown.com, au mai fost inregistrate la jumatatea lunii iulie.

Ultima mare defectiune a Facebook-ului a fost in ianuarie, cand un grup de hackeri a sustinut ca a "doborat" serverele, insa oficialii au afirmat ca a fost doar o eroare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO