Facebook pe mobil, gratuit. Reteaua a cerut unui operator de telefonie mobila sa ofere acces liber la site-ul sau


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2014 07:03
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2014 11:55
Categorie: Smart things
facebook

Facebook si alte companii care furnizeaza continut pe internet incearca sa convinga operatorii de telefonie mobila sa acorde clientilor, pe unele piete, acces preferential la serviciile lor, gratis sau la preturi speciale.

Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a declarat, luni, ca directorul executiv de operatiuni al Facebook, Sheryl Sandberg, i-a cerut recent sa acorde clientilor, din unele tari cu economii emergente, acces la reteaua de socializare la tarif zero, practic sa nu contorizeze traficul, potrivit Financial Times.

Colao s-a aflat luni la New York, pentru discutii cu actionarii Vodafone inaintea finalizarii tranzactiei prin care vinde participatia de 45% la operatorul american de telefonie mobila Verizon Wireless.

Seful Vodafone a afirmat ca a refuzat solicitarea Facebook deoarece "nu are sens, nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa cedez pe gratis capacitatea retelei".

Facebook incearca sa-si extinda prezenta pe pietele emergente, avand in vedere potentialul redus de crestere din Statele Unite si Europa de Vest, unde ratele de penetrare sunt deja foarte ridicate.

Eforturile retelei de socializare s-au ciocnit insa de costurile abonamentelor la internet mobil, inca prea ridicate pentru utilizatorii din unele state emergente, care sunt foarte atenti cu traficul de date.

Compania a incheiat deja acorduri cu unii operatori din tari emergente, care au acceptat sa ofere acces gratuit la aplicatiile si site-ul pentru mobil al Facebook, de cele mai multe ori pe perioade promotionale de pana la sase luni.

Operatorii sunt motivati de posibilitatea de a atrage clienti si a creste gradul de utilizare a serviciilor de date pe termen lung.
Facebook a reusit sa incheie un astfel de acord si in Statele Unite, cu GoSmart, care ofera servicii preplatite, controlat de T-Mobile.

Mark Zuckerberg, cofondator si CEO al Facebook, a lansat anul trecut o fundatie care are ca scop extinderea acoperirii internetului catre populatia din tarile sarace. Reteaua de socializare a raportat 1,23 miliarde de utilizatori activi la finele anului trecut.

facebook Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Efectele pe care emoticoanele, prezente pe Facebook sau Messenger, le au asupra functionarii creierului
Efectele pe care emoticoanele, prezente pe Facebook sau Messenger, le au asupra functionarii creierului
O britanica a aflat de pe Facebook ca sotul ei mai are o nevasta de 19 ani, din Gambia
O britanica a aflat de pe Facebook ca sotul ei mai are o nevasta de 19 ani, din Gambia
Au fost despartite la nastere, dar s-au regasit intamplator, pe internet. Cum a decurs reuniunea emotionanta a doua gemene
Au fost despartite la nastere, dar s-au regasit intamplator, pe internet. Cum a decurs reuniunea emotionanta a doua gemene
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery