Facebook a contribuit cu 227 de miliarde de dolari la economia globala in 2014. Milioane de oameni au slujbe datorita retelei

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 23 Ianuarie 2015 07:20
Data publicarii: Marti 20 Ianuarie 2015 15:33
Categorie: Smart things
Facebook

Cu aproximativ 1.35 de miliarde de utilizatori lunar, Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume.

Contributia Facebook la economia globala in 2014 a fost de 227 de miliarde de dolari si a ajutat 4.5 milioane de oameni sa aiba slujbe in intreaga lume, conform unui nou raport intocmit de firma de servicii profesionale, Deloitte.

Statele Unite a inregistrat cel mai puternic impact economic din partea Facebook, acumuland 100 de miliarde de dolari si peste 1 milion de slujbe. Europa a strans 51 de miliarde de dolari si 783.000 de slujbe, dintre care 11 miliarde si 154.000 de slujbe din Marea Britanie.

Raportul, numit Facebook’s Global Economic Impact, a dezvaluit ca reteaua de socializare stimuleaza impactul economic oferind unelte pentru marketing, o platforma pentru dezvoltatorii de aplicatii si cerere pentru conectivitate.

Ca platforma de marketing, Facebook ofera unelte precum Paginile companiilor si advertisingul targetat, ceea ce ajuta afacerile sa creasca la nivel national si global, reduce barierele catre marketing si sprijina antreprenoriatul, conform Deloitte. Se estimeaza ca pe acest segment, Facebook a contribuit cu 148 de miliarde de dolari ca impact economic si 2.3 milioane de slujbe la nivel global.

Ca platforma pentru dezvoltatorii de aplicatii, Facebook ofera unelte de dezvoltare ce incurajeaza crearea unor noi functii, servicii si aplicatii, facilitand distribuirea continutului si stimuland inovatia si noile slujbe. Se estimeaza ca pe acest segment, Facebook a avut un impact de 29 de miliarde de dolari in 2014 si 660.000 de slujbe la nivel global.

In ultimul rand, ca motor al cererii pentru conectivitate, Facebook motiveaza pentru cumpararea de device-uri si conectare la internet atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in dezvoltare. Aceste imbunatatiri in conectivitate au un impact asupra economiei si stimuleaza cresterea ei. Se estimeaza ca efectele conectivitatii Facebook in 2014 au avut un impact economic de 50 de miliarde de dolari si 1.6 milioane de slujbe.

"In intreaga lume exista o necesitate de crearea unor slujbe. Vestea buna este ca industria de tech ofera ajuta economia si creaza slujbe atat in interiorul, cat si in exteriorul propriilor campusuri. In fiecare zi, afacerile de toate dimensiunile, sectoarele si abilitatile folosesc Facebook-ul ca o platforma pentru a progresa si a se extine" a declarat COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, comentand pe seama raportului.

Deloitte a mai adaugat ca Facebook a deschis "o activitate semnificativa economica la nivel global" ajutand la deschiderea unor noi oportunitati prin conectarea oamenilor si a afacerilor, coborand barierele marketingului si stimuland inovatia.

Facebook Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Doi dintre gigantii internetului, Facebook si Google Romania, fac angajari. Ce posturi sunt cautate
Doi dintre gigantii internetului, Facebook si Google Romania, fac angajari. Ce posturi sunt cautate
Cat de mult trafic de date iti consuma aplicatia de Facebook. Micul ghid al setarilor pe care trebuie sa le schimbi acum
Cat de mult trafic de date iti consuma aplicatia de Facebook. Micul ghid al setarilor pe care trebuie sa le schimbi acum
Salarii pe masura popularitatii la cea mai mare retea de socializare. Cat castiga anual un angajat Facebook
Salarii pe masura popularitatii la cea mai mare retea de socializare. Cat castiga anual un angajat Facebook
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery