Ecranul telefonului o sa fie mai rezistent pentru utilizatori, odata cu lansarea noii sticle protectoare, Gorilla Glass 5

Ultima actualizare: 25-07-2016 03:11
Gorilla Glass

Gorilla Glass, fabricata de cei de la Corning, a evoluat semnificativ de-a lungul anilor. Aceasta tehnologie este ideala pentru protejarea display-urilor tabletelor sau telefoanelor mobile, aici fiind incluse dispozitive ale mai multor marci cunoscute.

Firma producatoare Corning este una dintre cele mai importante companii responsabile pentru sticla protectoare.

Aceasta incearca sa imbunatateasca de la o generatie la alta Gorilla Glass, pentru crearea unui material apropiat perfectiunii, care sa reziste cat mai bine la impactul cu solul.

Ecranul spart sau stricat reprezinta o cauza principala a defectiunii smartphone-urilor.

Ca imbunatatiri, sticla va proteja ecranul in proportie de 80% si va salva dispozitivul atunci cand este scapat chiar de la mai mult de 1,6 metri.

Noul material a fost testat in conditii dure. In urma probelor, telefoanele nu s-au stricat nici dupa 20 de scapari consecutive de la o inaltime mai mare de 1,6 metri.

Desigur, firma producatoare ia in calcul si telefoanele care din fabrica sunt mai putin rezistente. In acest moment, nu se cunoaste in ce masura materialul va ajunge sa protejeze in mod variat dispozitivele cu structure diferite.

Momentan nu exista o lista oficiala a telefoanelor ce ar putea adopta noua sticla protectoare in viitor, dar exista posibilitatea utilizarii acesteia inclusiv de catre reprezentanti importanti ai industriei, precum Apple sau Samsung.

Mai mult de 4,5 miliarde de dispozitive utilizeaza in prezent sticla Gorilla Glass.

Gorilla Glass 5 este solutia pentru obtinerea unui dispozitiv durabil si este de doua ori mai eficienta decat generatia precedenta. Aceasta urmeaza sa fie lansata in urmatoarele luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO