De ce a devenit atat de popular jocul "Pokemon Go". Explicatia psihologilor pentru fenomenul devenit global

Ultima actualizare: 22-07-2016 07:26

Aplicatia "Pokemon go" a devenit deja un fenomen global si, desi compania producatorare nu a publicat cifre oficiale, jocul face furori. Analistii incearca acum sa afle de ce a devenit atat de popular intr-un timp atat de scurt.

Motivul principal, spun ei, ar fi ca incurajeaza interactiunea sociala. Fenomenul a generat o multime de opinii, atat pro cat si contra in mediul online. Unii considera aplicatia un mod de a fi controlati, altii se bucura ca in sfarsit a aparut un joc online care are legatura cu viata reala si care ii face pe utilizatori sa renunte la statul pe canapea.

Dimitros Tsivrikos, psiholog: "Aplicatia ii face pe oameni sa nu se mai limiteze la interactiunea virtuala. Sa iasa din casa si sa cunoasca alti jucatori. Asadar, componenta sociala a aplicatiei are beneficii asupra interactiunii reale care se dezvolta intre jucatori. "

Un alt lucru despre care specialistii cred ca a dus succesul imediat al jocului este si faptul ca jucatorii nu se mai pot ascunde in spatele unei fotografii si al unui nume de utilizator.

Dimitros Tsivrikos, psiholog: "Oamenii isi construiesc personalitati virtuale care nu se potrivesc tot timpul cu felul lor real de a fi. In realitatea augmentata, ajungi fata in fata cu alti jucatori. Asadar, esti oarecum obligat sa fii sincer, sa creezi personajul din mediul online similar cu cel real."

Iar utilizatorii par sa fie de aceeasi parere.

Utilizator: "Nu sunt un fan al jocurilor pe telefon, asa ca am fost surprinsa ca am descarcat aplicatia, insa cred ca este vorba despre o combinatie cu viata reala si este destul de distractiv."

Intre timp, fanii aplicatiei au luat cu asalt parcurile si strazile din orasele mari, iar in Londra se organizeaza cea mai mare petrecere pentru utilizatorii jocului, unde se vor intalni si vor cauta impreuna personajele din desenele animate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO